x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Poroşenko: România şi Germania vor acorda tratament medical soldaţilor ucraineni

Poroşenko: România şi Germania vor acorda tratament medical soldaţilor ucraineni

17 Mar 2015   •   14:49
Poroşenko: România şi Germania vor acorda tratament medical soldaţilor ucraineni
Sursa foto: Alex Micsik

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a anunțat azi că România și Germania vor asigura tratament medical pentru soldații ucraineni.

"Ieri la Berlin și astăzi cu domnul președinte (Iohannis — n.r.) am căzut de acord pentru acordarea de tratament medical soldaților ucraineni atât în Germania, cât și România. Astăzi am primit un grup de reprezentanți ai Germaniei pentru anumiți soldați de-ai noștri care necesită tratament și am căzut de acord că în viitorul apropiat vom primi o astfel de delegație și din partea României", a spus Poroșenko, în cadrul unei conferințe de presă comună cu șeful statului român, Klaus Iohannis.

El a precizat că Ucraina are contracte cu 11 state ale Uniunii Europene pentru furnizarea de armament defensiv, dar a spus că nu va da nume în acest sens.

Liderul de la Kiev a afirmat că Ucraina este o țară independentă, suverană și are dreptul suveran de a-și îmbunătăți capabilitățile defensive ale forțelor sale armate.

"Aici nu e vorba în mod particular de acest conflict, pentru că noi suntem o țară a păcii și eu sunt un președinte al păcii. Vrem să construim un nou sistem de securitate în cooperare cu Uniunea Europeană, pentru că noi apărăm aici nu doar suveranitatea și integritatea noastră teritorială, ci libertatea europeană, democrația europeană, valorile europene și securitatea europeană și cred că toți liderii europeni înțeleg pe deplin acest lucru", a mai spus Poroșenko, potrivit Agerpres.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis ucraina Petro Porosenko