x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PPU (social-liberal) vine în sprijinul producătorilor de alimente

PPU (social-liberal) vine în sprijinul producătorilor de alimente

14 Iun 2020   •   17:34
PPU (social-liberal) vine în sprijinul producătorilor de alimente
Sursa foto: Dan Marinescu

Umaniștii răspund apelului lansat de asociațiile producătorilor de alimente din România.

În acest context, Daniel Ionașcu, președintele executiv al PPU (social-liberal),  domnul Dragoș Frumosu, Președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară SINDALIMENTA.

”Agricultura românească traversează o perioadă foarte grea, pe fondul crizei economice generate de pandemia de coronavirus, suprapusă peste o secetă fără precedent în ultimii 30 de ani. În ciuda apelurilor disperate făcute de fermieri și reprezentanții industriei alimentare, niciun guvern, în afară de promisiuni, nu a luat cu adevărat măsuri concrete pentru a aduce agricultura la locul pe care îl merită”, au transmis anterior asociațiile producătorilor de alimente.

Întâlnirea are loc pentru a dezbate modalitățile concrete de salvare a Agriculturii și Industriei Alimentare din România, în urma apelului lansat în acest sens de SINDALIMENTA împreună cu alte organizații patronale și sindicale reprezentative la nivel național.
 
„În urma acestor consultări, reprezentanții Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) în Parlamentul European și Parlamentul României vor propune un set de măsuri concrete pentru a redresa sectoare economice esențiale pentru prosperitatea cetățenilor români, pentru consolidarea echilibrului social și pentru a promova, pe model european, interesele legitime ale agricultorilor și ale industriei alimentare naționale. Sper că demersul nostru va fi susținut de toate formațiunile reprezentate în Legislativ. Consider că, pe astfel de teme, rivalitățile ideologice și mizele de politică de partid devin irelevante. Prioritățile naționale strategice trebuie susținute ferm și consensual”, a precizat Daniel Ionașcu.
 

 

×
Subiecte în articol: Daniel Ionașcu