x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Predoiu: 11% în Bucureşti. Ce film au văzut liberalii?

Predoiu: 11% în Bucureşti. Ce film au văzut liberalii?

de Robert Kiss    |    07 Iun 2016   •   12:53
Predoiu: 11% în Bucureşti. Ce film au văzut liberalii?

Plasat abia al treilea în cursa pentru Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu și-a depus mandatul de președinte al organizației București, asta după ce Nicuşor Dan a obţinut de trei ori mai multe voturi decât candidatul PNL. Liberalii se laudă însă cu „cele mai bune rezultate ale partidului după 1990”, asta în timp ce tot mai multe voci au cerut demisia cuplului Blaga-Gorghiu.

 

Marele perdant al liberalilor, Cătălin Predoiu, și-a depus mandatul de președinte al organizației PNL București. „Este o demisie. Un act unilateral. Nu voi reveni asupra acestei decizii”, a declarat Predoiu. În locul lui Predoiu, în fruntea filialei sunt vehiculate două nume: Cristian Bușoi sau Theodor Atanasiu. Un alt nume greu care renunță la funcție este Dan Cristian Popescu, cel care a pierdut fotoliul de primar al Sectorului 2 în fața pesedistului Mihai Toader.

Conducerea partidului s-a reunit ieri pentru a continua numărătorile paralele și pentru a analiza în timp real rezultatul votului. Prezent la sediul din Modrogan, Vasile Blaga s-a arătat dezamagit de scorul din Capitală, dar a prezentat drept un mare succes scorul din teritoriu, acolo unde liberalii susţin că ar fi obținut peste o mie de primării. Din interiorul partidului apar însă din ce în ce mai multe voci care contestă actuala conducere şi cer organizarea urgentă a unui Congres. „Dacă PNL vrea să mai aibă o șansă de a conta, conducerea partidului trebuie să plece. Toată! Și nici unul dintre autorii acestei rușinoase și meritate înfrîngeri nu mai are ce căuta la toamnă pe listele electorale din București. Prezența lor pe liste ar fi încă o insultă la adresa bucureștenilor”, a scris pe facebook deputatul Theodor Paleologu. Sunt și liberali care susțin delimitarea de președintele Klaus Iohannis, pe care îl consideră unul dintre motivele rezultatului catastrofal din Capitală, dar și delimitarea asumată de Guvernul Cioloș. Senatorul liberal, Cristian Bodea, a comentat în termeni duri atitudinea președintelui Iohannis: „Un preşedinte care votează seara? Ce imbold e ăsta? Ce simbol e ăsta? Ce lider e ăsta? Ce gândire e asta? Iohannis nu mai e preşedintele meu! Şi nici PNL nu va mai fi proprietatea lui! Să doarmă liniştit în Deal, dar fără acareturi, gen Guvernu' meu, Partidu' Meu! Ghinion!”, a scris liberalul pe facebook.

După ce l-au lăsat pe Predoiu să își asume singur dezastrul de la București, Blaga şi Gorghiu mizează acum pe rezultatul mai bun din țară pentru a-și spăla imaginea. „PNL a obținut cel mai bun scor după 1990. Rezultatul votului ne arată cât de corectă a fost decizia fuziunii”, a declarat copreședintele PNL, Vasile Blaga.

 

„Secretar la ONU!”

Eşecul lamentabil al liberalilor în cursa pentru Capitală a fost ironizat de fostul premier Victor Ponta. Alina, te rog nu îţi da demisia! Rămâi la șefia PNL că îi reprezinți cu adevărat pe cei rămași acum acolo! Și nu pleca - vrem să câștigăm și parlamentarele! Te rog mult, Alina, ține-l și pe Catalin Perdoiu "to be elected"! A fost președinte, a fost prim-ministru, a fost acum și Primar General - urmează alegeri pentru Secretar General ONU! Ce penibili siniștri!”, a scris Ponta pe facebook.

 

 

 

×