x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Prefectul-fin a iesit in paguba

Prefectul-fin a iesit in paguba

de Elena Stanciu    |    12 Noi 2005   •   00:00
Prefectul-fin a iesit in paguba

Noul prefect de Cluj, Alin Tise, a declarat ieri ca actiunile cumparate la Rompetrol de o societate de investitii financiare careia i-a incredintat banii s-au dovedit a fi,pana la urma, o afacere proasta.

Alin Tise a achizitionat, prin intermediul brokerilor, 300.000 de actiuni la Rompetrol, in valoare de 255,9 milioane lei vechi (aproape 26.000 RON) in luna februarie a acestui an si le-a vandut in iunie 2005.

AMINTIRILE-L CHINUIESC. "Am fost unul dintre cei un milion de oameni care detin actiuni la Rompetrol. Nici macar nu a fost decizia mea. Eu am incredintat banii unei agentii de brokeraj si ea decide ce investitii sa faca intr-un moment sau altul. Ei au cumparat actiunile in februarie, iar in iunie au decis sa le vanda", a explicat prefectul. Acesta a mai precizat ca, din cate isi aminteste, afacerea nici macar nu a fost buna, deoarece actiunile au fost achizitionate cu aproximativ 1.200-1.290 de lei si au fost vandute cu 800 de lei. In luna iunie a acestui an, o actiune la Rompetrol valora 700 de lei vechi. Potrivit surselor noastre, ieri, o astfel de actiune valora 1.060 de lei vechi.

BOGATAS. Prefectul a mai explicat ca legea precizeaza ca declaratiile de avere ale politicienilor si demnitarilor se actualizeaza o data pe an sau la achizitionarea unor bunuri, dar ca prevederile nu se refera si la tranzactiile pe bursa. "Ar fi si foarte complicat. Ar insemna ca trebuie sa-mi schimb declaratia de avere de cateva ori pe zi", a mai spus prefectul Clujului. In acest moment, Alin Tise mai detine, potrivit declaratiei sale de avere, actiuni la SC Broker, doua apartamente cumparate, unul mostenit si inca doua care au fost achizitionate pe baza unor credite ipotecare, precum si o casa intr-o comuna clujeana, in care locuiesc bunicii sai. Prefectul mai are doua masini si doua terenuri pe teritoriul judetului.

REALIZARI DE BURLAC
Prefectul a tinut sa precizeze ca numirea sa, precum si intreaga cariera politica si de avocatura nu au nimic de-a face cu faptul ca liderul democrat Emil Boc este nasul sau de cununie. "Am venit aici la prefectura sa fac ceva, iar acest lucru cred ca se va vedea in viitor. Propunerea si numirea se datoreaza Biroului Permanent Judetean al PD Cluj. Nu-i datorez nimic lui Emil Boc, nici politic, nici profesional. Realizarile mele sunt anterioare casatoriei si faptului ca Emil Boc mi-a fost nas", a mai spus Tise. El a precizat ieri ca tocmai isi pregateste cererea de suspendare din Baroul Cluj, profesia de avocat fiind incompatibila cu functia de prefect. Tise a mai spus ca nu va fi prefect pentru doua luni, deoarece, de indata ce legea i-o va impune, va renunta la politica.

×
Subiecte în articol: politic