x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul Cioloş, la Ministerul Sănătăţii: Săptămâna viitoare, noul ministru va prezenta măsurile şi programul

Premierul Cioloş, la Ministerul Sănătăţii: Săptămâna viitoare, noul ministru va prezenta măsurile şi programul

20 Mai 2016   •   17:40
Premierul Cioloş, la Ministerul Sănătăţii: Săptămâna viitoare, noul ministru va prezenta măsurile şi programul

Premierul Dacian Cioloş a declarat vineri că noul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, îşi va definitiva echipa în acest week-end, iar la începutul săptămânii viitoare va prezenta măsurile pe care le are în vedere pentru lunile următoare.


"Am avut o scurtă întâlnire cu conducerea ministerului. Domnul ministru a rămas să discute cu colaboratorii şi dânsul mi-a spus că în cursul acestui week-end o să îşi definitiveze echipa şi la începutul săptămânii viitoare o să anunţe o conferinţă de presă cu măsurile pe care le are în vedere şi cu programul pe care îl are în vedere să îl aplice pe următoarele luni", a precizat premierul, la Ministerul Sănătăţii, după instalarea noului ministru.

Premierul a menţionat că i-a transmis noului ministru al Sănătăţii că nu aşteaptă o reformă profundă a sistemului întrucât în câteva luni nu se poate realiza acest lucru, însă i-a subliniat că există suficientă "materie" pentru a defini, în următoarele luni, câteva măsuri care să eficientizeze funcţionarea sistemului.

"I-am spus că nu aştept să venim cu o reformă profundă a sistemului de sănătate, în câteva luni de zile asta nu se poate face, dar se discută deja de câţiva ani de reforme în sănătate care au fost făcute şi lăsate deoparte. Cred că avem suficientă materie, să spunem aşa, pentru a putea defini în următoarele luni câteva măsuri care să eficientizeze funcţionare sistemului, să redea încrederea tuturor oamenilor oneşti - şi sunt mulţi oameni oneşti în sistemul de sănătate -, să le redea încrederea că se poate lucra în mod profesionist, măsuri care să ducă la controlul şi la eficientizarea utilizării banului public şi a fondurilor la CNAS, dar şi orice alte proiecte de investiţii care se fac în sistemul de sănătate", a susţinut şeful Executivului.

Sursa: AGERPRES

×