x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele Iohannis vrea să se adreseze Parlamentului pe 22 februarie

Preşedintele Iohannis vrea să se adreseze Parlamentului pe 22 februarie

16 Feb 2016   •   15:48
Preşedintele Iohannis vrea să se adreseze Parlamentului pe 22 februarie

Preşedintele Klaus Iohannis solicită să adreseze Parlamentului un mesaj pe 22 februarie, a anunţat marţi Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului a transmis marţi o scrisoare preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu şi Valeriu Zgonea.

"Preşedintele Klaus Iohannis solicită, în conformitate cu prevederile art. 88 din Constituţia României, să adreseze Parlamentului un mesaj, în şedinţa reunită a celor două Camere, din data de 22 februarie, ora 16,00", arată Administraţia Prezidenţială.

Este primul mesaj care va fi adresat de şeful statului Parlamentului în acest an.

Şeful statului s-a adresat de cinci ori Parlamentului de la câştigarea alegerilor prezidenţiale.

Primul mesaj a fost cu ocazia preluării mandatului, după care au urmat alocuţiunea din luna februarie 2015, când a cerut ca până la finalul sesiunii parlamentare să existe o nouă legislaţie privind alegerile, prezentarea Strategiei Naţionale pe Apărare, discursul de la începutul sesiunii parlamentare de toamnă despre criza refugiaţilor, votul prin corespondenţă, un cod al incompatibilităţilor şi reglementări privind aleşii locali şi cel la un an de mandat.

Pe 16 decembrie, la un an de mandat, el a anunţat că marea miză a anului viitor este refacerea încrederii în politică. AGERPRES

×