x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări

Preşedintele Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări

05 Iun 2015   •   11:06
Preşedintele Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări
Sursa foto: Klaus IOHANNIS / Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat luni, la Palatul Cotroceni, liderii partidelor şi formaţiunilor politice parlamentare în vederea unor discuţii referitoare la Strategia Naţională de Apărare a Ţării, informează Administraţia Prezidenţială.

Întâlnirea va avea loc în sala de Consiliu de la Cotroceni, începând cu ora 18,00.

Pe 9 februarie, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat în plenul legislativului că, în decursul acestei sesiuni parlamentare, va prezenta Parlamentului Strategia Naţională de Apărare.

"Respectul faţă de instituţia Parlamentului se exprimă şi în îndeplinirea obligaţiilor care îmi revin în calitate de preşedinte. În decursul acestei sesiuni voi prezenta Parlamentului strategia naţională de apărare în conformitate cu Legea fundamentală", declara Klaus Iohannis, la Parlament.

Pe 17 februarie, şeful statului a iniţiat procesul de consultări interinstituţionale pentru elaborarea Strategiei Naţionale de Apărare, de care se ocupau fostul consilier prezidenţial George Scutaru şi consilierul de stat Sebastian Huluban. Ulterior, atribuţiile au fost preluate de consilierul prezidenţial Ion Oprişor.

Pentru elaborarea Strategiei Naţionale de Apărare au fost consultate comisiile de apărare ale Parlamentului, reprezentanţi ai societăţii civile, ai mediului academic, ai instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale.

Strategia Naţională de Apărare trebuie înaintată Parlamentului în termen de şase luni de la învestirea în funcţie a preşedintelui, care a avut loc pe 21 decembrie 2014

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: klaus iohannis