x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE Președintele Klaus Iohannis, declarație după incendiul de la Institutul Matei Balș: „Anchetele vor scoate la lumină cine este vinovat, iar vinovaţii vor fi pedepsiţi. Aici avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România”

UPDATE Președintele Klaus Iohannis, declarație după incendiul de la Institutul Matei Balș: „Anchetele vor scoate la lumină cine este vinovat, iar vinovaţii vor fi pedepsiţi. Aici avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România”

29 Ian 2021   •   13:02
UPDATE Președintele Klaus Iohannis, declarație după incendiul de la Institutul Matei Balș: „Anchetele vor scoate la lumină cine este vinovat, iar vinovaţii vor fi pedepsiţi. Aici avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România”
Sursa foto: Captura Video

UPDATE Preşedintele Klaus Iohannis a mers la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, după incendiul care a luat cinci vieți. Președintele a transmis „condoleanțe familiilor îndoliate”.

"O zi foarte tristă astăzi, cu tragedia care s-a întâmplat aici în această dimineaţă. Îmi pare foarte rău. Transmit condoleanţe familiilor îndoliate iar celor care au fost aici le transmit însănătoşire grabnică. Am discutat încă de când au fost anunţate forţele de intervenţie în permanenţă cu cei care au condus intervenţia iar până acum am primit toate datele care sunt certe despre intervenţie. A fost o intervenţie foarte complicată. S-a reacţionat extrem de rapid. Dar din păcate pentru câţiva a fost prea târziu. Totuşi ţin să felicit forţele de intervenţie pentru promptitudine.

E foarte clar că trebuie rapid venit cu soluţii. Situaţia se repetă cumva. Am avut, nu demult, o tragedie la Piatra Neamţ, acum la Balş, au fost incendii mai mici la alte spitale. Anchetele vor scoate la lumină cine este vinovat, iar vinovaţii vor fi pedepsiţi. Aici avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România. Am solicitat noului ministrul al Sănătăţii să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate şi aştept cât de curând primele idei pentru a putea demara această reformă.

Nu închei fără să spun ceva despre cei care au fost eroii mei: medicii, întregul personal. Lucrează de un an de zile în condiţii de stres extrem şi îmi exprim şi cu această ocazie admiraţia pentru toţi medicii şi tot personalul medical şi din spitalele Covid, din centrele de vaccinare şi din toate spitalele din România. Tot ce merită ei sunt laude şi încurajări. Dar pentru cei care gestionează sistemul e nevoie de o reformă profundă, fiindcă astfel de lucruri nu trebuie să se repete”, a declarat președintele Iohannis.

 

Stire initiala Președintele Klaus Iohannis va merge la ora 13:00 la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, anunță Administrația Prezidențială.

Un incendiu a izbucnit în vineri dimineaţă într-un corp de clădire al spitalului Matei Balş. Au fost evacuaţi în jur de 120 de pacienţi. Iniţial autorităţile au anunţat trei victime, iar un pacient în stare gravă a fost intubat, dar a murit şi el. A patra victimă care a decedat avea 80 de ani avea și arsuri pe 20% din suprafața corporală, iar 53 din cei 102 de pacienți aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului „Matei Balș”, afectat de incendiu au fost relocați la alte spitale, anunță Ministerul Sănătății.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis