x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele Parlamentului Ungar: "Liderii comunităţii maghiare din România caută să îşi maximizeze influenţa personală, creând o dictatură"

Preşedintele Parlamentului Ungar: "Liderii comunităţii maghiare din România caută să îşi maximizeze influenţa personală, creând o dictatură"

30 Dec 2012   •   21:29
Preşedintele Parlamentului Ungar: "Liderii comunităţii maghiare din România caută să îşi maximizeze influenţa personală, creând o dictatură"

Ruptura între membrii comunităţii etnicilor maghiari din România şi liderii lor se adânceşte, a declarat duminică dimineaţa preşedintele Parlamentului ungar Laszlo Kover pentru postul public de radio Kossuth, relatează MTI, preluat de Mediafax.

Unii lideri politici etnici maghiari din România caută să îşi maximizeze influenţa personală, creând „o hegemonie destul de puternică, o dictatură asupra comunităţilor lor", consideră Kover.

Oficialul a notat că tot mai puţini etnici maghiari se prezintă la urne, în comparaţie cu românii, iar mulţi dintre ei votează mai degrabă pentru partide româneşti decât pentru formaţiuni maghiare.

„Rezultatul alegerilor parlamentare din România a fost ultimul averisment în acest sens", a subliniat el.

De asemenea, Kover a pus prezenţa slabă la urne a etnicilor maghiari pe seama rolului liderilor maghiari în dezintegrarea comunităţii.

La alegerile din 9 decembrie, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR), creată în urmă cu 22 de ani, a obţinut un scor de 5,3% şi mandate în ambele Camere ale Parlamentului român, în timp ce Partidul Popular Maghiar din Transilvania, o formaţiune înfiinţată relativ recent, a obţinut un scor de 0,8% şi nu a intrat în Legislativ.

×