x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Prezidentiale - Roman da semnale pentru turul doi

Prezidentiale - Roman da semnale pentru turul doi

23 Noi 2004   •   00:00

Petre Roman nu vrea sa se pronunte acum in privinta contracandidatului sau pe care l-ar putea sustine in turul doi al prezidentialelor, urmand sa faca acest anunt "la momentul potrivit".

La dezbaterea organizata ieri de Clubul Roman de Presa, Roman a aratat insa spre ce optiune inclina. Mai intai, el a precizat ca relatia sa personala cu Traian Basescu este acum "destul de compromisa". Candidatul FD a apreciat apoi ca actualul lider al PD "nu face fata functiei de presedinte" si ca "are un mesaj necontrolat", mentionand "gafa diplomatica" pe care a facut-o recent Basescu prin criticile aduse premierului francez. Pe vremea cand era colaboratorul sau, a rememorat Roman, au fost episoade extrem de grave pentru el pe care le-a depasit numai si numai cu sprijinul lui Roman, exemplificand cu momentul acuzarii permanente in privinta vinderii flotei. Roman a vorbit si despre sustinerea pe care i-a acordat-o lui Basescu pentru functia de ministru al Transporturilor, desi CDR nu-l dorea.

CRITICI. Petre Roman a spus ca l-a criticat in numeroase randuri si pe Adrian Nastase, pentru ca s-a ajuns "la aceasta perceptie nenorocita ca in Romania coruptia este la ea acasa", dar a recunoscut si ca l-a sustinut candva pe actualul premier in fata lui Ion Iliescu pentru functia de ministru de Externe.

In legatura cu relatia sa cu Ion Iliescu, Roman a mentionat ca nu are un proiect politic comun cu acesta, desi in 2002 a intervenit o reconciliere in momentul in care Iliescu a declansat un atac impotriva "capitalismului de cumetrie". (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic roman