x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Priorităţi ale Parlamentului la început de an

Priorităţi ale Parlamentului la început de an

02 Ian 2013   •   13:47

Revizuirea Constituţiei şi modificarea legislaţiei electorale - sunt două dintre principalele obiective ale parlamentului în acest an.
Pe masa de lucru a parlamentului va sosi peste mai puţin de două săptămâni proiectul de buget pe 2013. După adoptarea acestuia, urmează noi provocări: revizuirea Constituţiei, o nouă lege electorală, modernizarea legislaţiei legate de regionalizare, proiecte pe care majoritatea parlamentară asigurată de USL doreşte să le vadă finalizate până cel târziu la toamnă. 2013 este un an fără alegeri, potrivit pentru a avea decizii importante, cum este, de exemplu, reîmpărţirea teritorială a României - spune premierul Victor Ponta.
"Noi vrem până în prima sesiune a parlamentului să avem trecută de parlament prin discuţii cu toate celelalte forţe politice noua structură a regiunilor, după care însă este nevoie de referendum pentru a se ratifica revizuirea Constiuţiei făcută de parlament", a declarat premierul pentru Radio România Actualităţi.

Propunerea PDL - un legislativ mai eficient, cu mai puţini parlamentari - a fost subliniată de preşedintele democrat-liberalilor, Vasile Blaga: "O nouă lege a alegerilor, de fapt un Cod electoral, revizuirea Constituţiei. Eu cred că toată lumea va fi de acord până la urmă cu reducerea numărului de parlamentari la 300, cred că şi actuala putere".

Startul priorităţilor legislative coincide cu cel al unor posibile schimbări la nivelul principalelor trei partide, PSD, PNL şi PDL anunţând congrese proprii în prima parte a acestui an.

×
Subiecte în articol: parlament