x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Promisiuni vechi și noi de la Guvernul Cîțu

Promisiuni vechi și noi de la Guvernul Cîțu

24 Dec 2020   •   21:23
Promisiuni vechi și noi de la Guvernul Cîțu

Programul de guvernare 2020- 2024 a fost depus ieri la Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului de către premierul desemnat Florin Cîțu.

Potrivit documentului, Legea offshore va fi modificată astfel încât o treime din redevenţele din exploatarea gazelor din Marea Neagră să fie folosite „pentru echilibrarea sistemului de pensii”. Cu alte cuvinte, va fi pusă în aplicare o inițiativă USR, conform căreia acești bani vor merge la cele șapte fonduri de pensii private. De asemenea, contribuțiile către Pilonul II vor fi majorate cu un punct procentual, de la 3,75%, cât este în prezent, până la 4,75% în 2024.

Programul mai prevede „elaborarea unui studiu de impact în 2021 privind posibile facilități fiscale în vederea reformării impozitării muncii, inclusiv reducerea contribuțiilor și impozitelor pe echivalentul salariului minim”. În ceea ce privește aceste măsuri, începând cu anul 2022 va avea loc „pilotarea pentru doi ani pe un sector al economiei, cel mai bine plasat în urma studiului de impact”. O altă intenție declarată a noilor guvernanți vine să repete eterna promisiune făcută de predecesorii lor, și anume digitalizarea serviciilor fiscale. De data aceasta, ni se anunță modernizarea soluției de arhivare electronică a Ministerului Finanțelor și obținerea de servicii electronice extinse prin portalul ANAF.

5 miliarde de lei își propune Guvernul să investească pentru a construi 25.000 de case, dintre care 5.000 pentru tineri, 10.000 pentru specialiști și 10.000 de locuințe de necesitate.

×
Subiecte în articol: florin citu