x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD cere Guvernului explicaţii privind achiziţionarea 'Cuminţeniei pământului'

PSD cere Guvernului explicaţii privind achiziţionarea 'Cuminţeniei pământului'

12 Oct 2016   •   21:00
PSD cere Guvernului explicaţii privind achiziţionarea 'Cuminţeniei pământului'

PSD solicită "imperios" Guvernului Cioloş să ofere public toate explicaţiile referitoare la procesul de cumpărare a "Cuminţenia pământului".

"Afacerea a trezit, de la început, numeroase suspiciuni. PSD a cerut, nu o dată, să fie făcute publice atât componenţa comisiei de negociere, numită de ministrul Vlad Alexandrescu, numele expertului care a stabilit preţul de achiziţie la 11 milioane de euro, precum şi felul în care s-a aprobat achiziţionarea statuii la această sumă. Este o decizie a Executivului sau doar a Ministerului Culturii? Aceste lucruri trebuie clarificate, atâta vreme cât o comisie înfiinţată anterior de Ministerul Culturii stabilise limita maximă de negociere a statului cu proprietarii la 5 milioane de euro", precizează miercuri PSD într-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, Guvernul Cioloş a folosit numele lui Constantin Brâncuşi într-o campanie naţională de atragere de fonduri, însă detalii privind achiziţia n-au fost oferite. "S-a afirmat permanent şi în mod mincinos că actualul Guvern este singurul care promovează valorile naţionale. Practic, subscripţia publică a fost transformată într-o campanie electorală pentru Guvernul Cioloş", susţine PSD.

Social-democraţii consideră că "aşa-zisa" subscripţie publică pentru achiziţionarea "Cuminţeniei pământului" a fost "un eşec".

×