x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Răfuială de Ziua femeii. Şefa de la Muncă şi-a reglat conturile cu Rovana Plumb şi Cristina Pocora

Răfuială de Ziua femeii. Şefa de la Muncă şi-a reglat conturile cu Rovana Plumb şi Cristina Pocora

de Diana Lazăr    |    09 Mar 2016   •   07:35
Răfuială de Ziua femeii. Şefa de la Muncă şi-a reglat conturile cu Rovana Plumb şi Cristina Pocora
Sursa foto: Alex TUDOR

Acuzată că sfidează Parlamentul, ministrul Ana Claudia Costea, a dat curs într-un final invitaţiei din partea deputaţilor din comisia de specialitate.”Acum am primit oficial o invitaţie scrisă”, s-a scuzat Costea. Ministrul Muncii i-a dezamăgit însă pe aleşi. Proiectul de salarizare a personalului din sistemul bugetar e gata demult, dar ministrul nu-l arată nimanui.

Doar o invitaţie oficială, în scris, a convins-o pe Ana Claudia Costea, ministrul Muncii, să se prezinte în faţa comisiei de specialitate din Camera Deputatilor. ”Acum am primit o invitaţie scrisă oficial în care mi s-a comunicat agenda, la care am răspuns. Regretau că nu mi-au mai trecut şi alte puncte”, s-a eschivat Costea în faţa jurnaliştilor. Punctuală şi relaxată, Costea şi-a facut intrarea in sala de şedinţe cu urări de Ziua femeii şi pupături cu toţi cei care i-au ieşit în cale până la fotoliul din capul mesei în care s-a aşezat pentru a răspunde întrebarilor parlamentarilor. Numai că la finalul celor trei ore petrecute în faţa comisiei, aleşii au plecat şi mai confuzi decât au venit. Legea salarizării bugetarilor, care trebuia prezentată de ministru, rămâne încă un mister. "Curând", a promis Ana Costea că o va face publică, deşi e gata încă din februarie. Pe un ton răstit, tehnocrata de la Muncă le-a cerut deputaţilor să nu mai insiste să le arate documentul înainte de a avea o discuţie cu premierul Dacian Cioloş. Abia apoi documentul va fi desecretizat. "Nu doresc să dau amănunte despre acest proiect, nu doresc să majorez aşteptările sau să creez confuzii în rândul cetăţenilor, de aceea nu doresc să emit cifre", a declarat Costea. "Nu fac această lege pentru a-mi promova cariera", a replicat ministrul unui deputat liberal care o ironizase explicâdu-i că legea ar putea fi punctul culminant al mandatului sau.

S-a certat cu Plumb şi Pocora

Ana Costea a avut câte un schimb de replici şi cu fosta ocupantă a fotoliului său, Rovana Plumb şi cu deputatul PNL Cristina Pocora. Cele două i-au cerut lămuriri legate de proiectele sociale pentru tinerii fără venituri şi pentru persoanele cu dizabilităţi. Ana Costea a răspuns iritată că instituţia pe care o conduce lucrează la toate şi că nu discriminează nici o categorie. După şedinţă, disputa dintre cele trei a continuat într-un colţ al încăperii, departe de camerele de filmat. Costea le-ar fi spus că ar fi bine să nu o mai provoace pentru că va fi nevoită să le dea replica. "Adică ne ameninţaţi?", i-ar fi replicat Pocora, au dezvăluit pentru Jurnalul National surse prezente la “reglarea de conturi”.


“Ce atâta caz?”

Întrebată dacă până acum invitaţiile au fost făcute telefonic, ministrul Ana Costea a spus că nu înţelege de ce “s-a făcut un capăt de ţară” din faptul că le-a dat cu flit deputaţilor de nenumărate ori. “Nu a fost o invitaţie oficială. Am discutat, domnii au înţeles, o dată nu au putut dânşii, în cealaltă dată când mi s-a propus nu a fost efectiv o confirmare, astfel încât nu văd de ce aţi făcut din acest lucru un capăt de ţară”, a fost reacţia ministrului Muncii.

Ministrul Muncii, Ana Claudia Costea, şi-a încheiat intervenţia din comisia de specialitate cu o urare pentru femei de ziua lor şi cu un citat inspirat din Cervantes: “Femeia este glorie!”










×