x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Războiul Dragnea –Tăriceanu, faza pe UE

Războiul Dragnea –Tăriceanu, faza pe UE

de Gabriela Antoniu    |    26 Oct 2018   •   09:30
Războiul Dragnea –Tăriceanu, faza pe UE

Remarca liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu că în condiţiile războiului politic total din aceste luni, România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE, a generat reacţii rapide, dar nu la obiect, din partea preşedintelui PSD Liviu Dragnea şi a premierului Viorica Dăncilă.

Tăriceanu a explicat ieri pe Facebook că este un avertisment în al doisprezecelea ceas adresat tuturor oamenilor politici, în special Preşedintelui României şi liderilor partidelor parlamentare din opoziţie.

“Cine crede că liderii europeni vor fi înţelegători când în an electoral, oamenii politici de la Bucureşti se vor război se înşeală. România deja pierde teren şi va avea enorm de pierdut dacă lucrurile nu se schimbă de urgenţă. Dacă Preşedintele şi partidele de opoziţie vor continua să nege evidenţa protocoalelor nelegale şi abuzurilor şi vor refuza orice dialog pentru ca România să meargă înainte, atunci vom rata o mare şansă pe care o avem de a ne impune vocea la nivelul Uniunii Europene”, afirmă Tăriceanu. El a adăugat că România va continua să fie pusă la colţ de către liderii europeni, care înţeleg mult mai bine jocurile politice şi diplomatice şi acţionează în interesul propriilor ţări.

Deşi Tăriceanu s-a referit la situaţia politică din ţară, Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă i-au dat replica, raportându-se la stadiul pregătirilor pentru preluarea preşedinţiei UE.

“Statul român „este în grafic” din punct de vedere organizatoric, însă trebuie să existe un „consens” între partide, a susţinut Dăncilă.. “Eu ştiu de la doamna prim-ministru că da, Guvernul este foarte pregătit”, a declarat şi Dragnea. Mesajul celor doi lideri PSD este considerat un nou episod al conflictului cu ALDE pe tema remanierii lui Tudorel Toader.

Este posibil însă ca mesajul lui Tăriceanu să fie mai mult pentru extern. Săptămâna trecută, Didrik de Schaetzen, purtătorul de cuvânt al ALDE european a declarat că la Consiliul partidului din 9 noiembrie la Madrid va fi dezbătută calitatea de membru a formaţiunii lui Tăriceanu, pus sub monitorizare din luna septembrie, după ce i s-a reproşat că refuză să iasă din coaliţia cu PSD.

 

 

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu