x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reactia Fratiei - S-a enervat clujeanul Rus!

Reactia Fratiei - S-a enervat clujeanul Rus!

de Carmen Vintila    |    05 Oct 2006   •   00:00
Reactia Fratiei - S-a enervat clujeanul Rus!

Articolul publicat de Jurnalul National in editia de miercuri si intitulat "Romania, varza à la Cluj" a fost citit "in diagonala tv" de liderul pesedistilor de la Cluj, Ioan Rus.

In articolul publicat de Jurnalul National despre fostii si actualii demnitari romani pe care ii leaga orasul de la poalele Feleacului a aparut si numele ministrului de Interne, Vasile Blaga. "Chiar daca nu este de pe meleaguri clujene, are legaturi stranse cu acestea. Rares Niculescu este clujean si consilierul de imagine al lui Blaga, el fiind foarte influent. Acesta a fost anterior sef al campaniilor pentru alegerea lui Emil Boc deputat, respectiv primar al Clujului. Andi Boer, seful de cabinet al lui Blaga, vine tot de la Cluj, fiind absolvent al Universitatii «Babes Bolyai», si se afla pe lista celor care ar putea ocupa o functie de demnitar, fiind propus pentru sefia DGIPI", se arata in articol. Tot despre Blaga, articolul arata ca este un apropiat al presedintelui Basescu si ca este "recunoscut pentru prietenia sa cu liderul PSD Cluj, Ioan Rus". Una am scris noi si alta a inteles Rus, care si-a varsat ieri-dimineata naduful la emisiunea "Asta la revista presei" de la radio Guerrilla, care nici nu citise ziarele, ci doar vazuse revista presei la tv.

"CHESTII...". Intrebat despre materialul aparut in Jurnalul si daca exista intr-adevar o astfel de fratie a clujenilor in politica romaneasca, Rus a negat. "Sa fim seriosi. Deci, cine nu are serviciu si cine nu are treaba de dimineata asa,... inventeaza chestii din astea. Ce sa comentez.... In primul rand ca e acolo chiar o varza... dar nu e à la Cluj, este doar varza tocata marunt", a spus Rus, care a tinut neaparat sa precizeze ca "Vasile Blaga nu e clujean, nici nu a facut facultatea la Cluj si nu are nici o legatura cu Clujul", desi in articol nu aparea asa ceva. Liderul pesedistilor de la Cluj a simtit nevoia sa explice, desi nu era cazul, ca "Ardeleanu a fost adus de CDR prin 1996 la Bucuresti, iar pe Marga l-a adus tot CDR" si ca, "pe de alta parte, de-a lungul vremii, ce sa spun, erau foarte multi olteni, moldoveni, nu era nici o problema. Deodata, a aparut o problema pe care nici nu o inteleg, nici nu o numar nicaieri eu personal".

INTERVENTIE VIA CLUJ
Ultima dovada a fratiei de la Cluj a oferit-o Rus la sedinta Biroului Permanent National al PSD de marti. Rus a spus atunci ca a discutat cu ministrul Blaga despre cazul Oprisan, el fiind cel care l-a convins sa iasa cu un mesaj in favoarea liderului PSD Vrancea, debarcat din fruntea Consiliului Judetean. A facut-o pentru partid, si-a justificat gestul Rus. Saptamana trecuta, Blaga declara la Cluj ca, din punctul sau de vedere, Marian Oprisan este presedinte CJ Vrancea pana cand prefectul judetului se va pronunta, explicand ca nu este "adeptul schimbarii regulilor in timpul jocului".
  • Lavinia Dimancea
  • ×
    Subiecte în articol: politic cluj blaga