x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reuniune de clasă: vechiul PDL, şedinţă la DNA

Reuniune de clasă: vechiul PDL, şedinţă la DNA

de Georgiana Ionita    |    04 Noi 2016   •   10:30
Reuniune de clasă: vechiul PDL, şedinţă la DNA

Fostul premier Emil Boc şi foştii miniştri ai Economiei Adriean Videanu şi Ion Ariton au fost audiaţi ieri la DNA Ploieşti ca martori în dosarul în care fostul copreședinte PNL Vasile Blaga este cercetat penal pentru trafic de influenţă. Cei trei foști lideri PDL au fost citați de procuri pentru a da explicații despre modul în care s-au obținut banii pentru partid în perioada 2009-2012.

Fostul premier Emil Boc a declarat la ieşirea din sediul DNA Ploieşti că dat o declarație în calitate de martor și că le-a prezentat procurorilor procedurile de funcționare din partid. "Am dat o scurtă declaraţie de martor şi am răspuns la întrebările organelor de anchetă cu privire la procedurile de organizare şi funcţionare din partid şi din cadrul Guvernului şi mai mult de atât nu pot să vă precizez", a declarat primarul Clujului.
Și foştii miniştri ai Economiei Adriean Videanu şi Ion Ariton au dat ieri cu subsemnatul. “Tot ceea ce am avut de spus am spus în fața domnilor procurori. Permiteți-mi să nu vă spun nimic. Vă doresc o zi bună. Toate cele bune!”, i-a repezit Videanu pe jurnaliştii care-l aşteptau la ieșirea din biroul procurorilor.

Miniştrii aveau normă la partid

Procurorii DNA Ploieşti susţin că, în 2009, pe vremea când PDL era la putere, a existat o înţelegere vădită între secretarul general Vasile Blaga şi vicepreşedintele Gheorghe Ştefan în sensul obţinerii de bani pentru partid. "Potrivit înţelegerii, acest lucru urma să fie realizat prin numirea, cu ajutorul miniştrilor desemnaţi politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naţionale şi instituţiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul cărora să se procedeze la atribuirea unor contracte de achiziţie publică unor firme dispuse să <> pentru formaţiunea politică din care cei doi făceau parte", precizează DNA într-un comunicat. Fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă sunt și ei urmăriți penal în același dosar.
 

Vasile Blaga este acuzat că ar fi primit, în perioada 2011-2012, în trei tranșe, printr-un interpus, suma de 200.000 euro plus încă 500.000 de euro de la Gheorghe Ştefan

 

×