x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Roţile maşinilor Ralucăi Turcan şi Ioan Oltean, blocate

Roţile maşinilor Ralucăi Turcan şi Ioan Oltean, blocate

de Jurnalul National    |    19 Apr 2008   •   00:00

Roţile maşinilor parlamentarilor Raluca Turcanu şi Ioan Oltean, vicepreşedinţi ai PDL, au fost blocate, vineri, în Baia Mare, pentru parcare pe loc interzis, în timp ce aceştia se aflau la evenimentul de lansare a candidaţilor democrat-liberali din Maramureş



Roţile maşinilor parlamentarilor Raluca Turcanu şi Ioan Oltean, vicepreşedinţi ai PDL, au fost blocate, vineri, în Baia Mare, pentru parcare pe loc interzis, în timp ce aceştia se aflau la evenimentul de lansare a candidaţilor democrat-liberali din Maramureş, informează Mediafax.
Maşinile celor doi parlamentari au fost parcate, alături de cele ale altor reprezentanţi ai partidului, într-o zonă în care acest lucru era interzis, pe un drum de acces de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor din Baia Mare, unde a avut loc lansarea candidaţilor PDL Maramureş la alegerile locale.


“ORDIN DE LA SEFU’” . După începererea spectacolului, când toată lumea se afla în sală, angajaţii firmei de securitate rutieră din Baia Mare au blocat roţile a douăzeci de maşini, printre care şi cele ale vicepreşedinţilor PDL Raluca Turcanu şi Ioan Oltean, care purtau însemne ale Parlamentului României. Angajaţii societăţii au revenit după aproximativ o jumătate de oră şi au demontat toate dispozitivele de pe roţi, unul dintre agenţi precizând că s-a primit "ordin de la şefu'". El a explicat că unul dintre conducătorii societăţii a primit un telefon prin care i s-a promis că se vor plăti toate amenzile, solicitând ca roţile să fie deblocate cât mai rapid.Autorităţile din Baia Mare au precizat că acţiunea firmei de securitate a fost legală, dar au spus acelaşi lucru şi despre momentul deblocării.Vasile Barbul, director tehnic în cadrul Primăriei Baia Mare, a afirmat că, potrivit informaţiilor pe care le-a obţinut de la firma de securitate rutieră, un oficial al PDL Maramureş, cunoscut în municipiu, a promis că va plati amenzile pentru toate autoturismele blocate la Casa de Cultură a Sindicatelor, prin emiterea unei facturi, dar a cerut ca roţile să fie deblocate înainte ca reuniunea de partid să se încheie. Raluca Turcanu şi Ioan Oltean au aflat abia mai târziu de acest incident, întrucât roţile maşinilor erau deja deblocate atunci când au ieşit din sală În Baia Mare, staţionarea sau parcarea într-un loc nepermis se sancţionează cu amendă contravenţională de 80 de lei.


SUSPICIUNI. Liderii democrat-liberali maramureşeni au pus blocarea roţilor pe seama adversarilor politici, iar consilierul local Vasile Vlaşin, unul dintre cei cărora li s-au blocat roţile, a susţinut că acţiunea s-a făcut la comanda primarului Cristian Anghel, care conduce PNL Maramureş. "Nici nu cred că ar trebui să comentez aşa ceva. Eu nu mă ocup de blocarea roţilor. Eu am alte priorităţi şi alte activităţi. Dacă maşinile au fost pe loc nepermis înseamnă că angajaţii firmei de securitate şi-au făcut treaba. Dacă există nemulţumiri se poate merge pe căile de atac", a declarat Anghel corespondentului MEDIAFAX. El a adăugat că nu se poate vorbi de un act de răzbunare din partea sa, cu toate că democrat-liberalii le sunt adversari politici celor de la PNL. La lansarea candidaţilor PDL Maramureş la alegerile locale au mai participat liderul partidului, Emil Boc, şi secretarul executiv Elena Udrea, care a fost înconjurată de membrii formaţiunii. La finalul spectacolului, Elena Udrea a fost solicitată să facă fotografii alături de reprezentanţii organizaţiilor locale.

×
Subiecte în articol: politic Baia Mare rotile