x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Se rupe coaliția la București! PSD și PNL renunță la Cătălin Cîrstoiu. Gabriela Firea și Sebastian Burduja întră în cursa pentru Primărie

Se rupe coaliția la București! PSD și PNL renunță la Cătălin Cîrstoiu. Gabriela Firea și Sebastian Burduja întră în cursa pentru Primărie

de Redacția Jurnalul    |    23 Apr 2024   •   07:24
Se rupe coaliția la București! PSD și PNL renunță la Cătălin Cîrstoiu. Gabriela Firea și Sebastian Burduja întră în cursa pentru Primărie
Sursa foto: Hepta

Liderii PSD și PNL au decis să rupă coaliția la București. Surse din lumea politică anunță decizia care a fost luată la finalul unei ședințe maraton. PSD și PNL vor avea candidați separați și vor renunța la medicul Cătălin Cîrstoiu.

Sursele susțin că decizia a fost luată în noaptea de luni spre marți. Medicul Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PNL-PSD și în plus cele două partide vor avea candidații proprii.

Coaliția a decis să meargă cu candidaturi separate, respectiv Gabriela Firea - PSD și Sebastian Burduja - PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, anunță sursele.

⁠Cei doi candidați nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă, centrată pe soluții pentru București, au adăugat acestea..

⁠Candidații pe sectoare rămân comuni, la fel și listele de consilii locale. Este o situație similară cu deciziile luate pentru Bacău si Brașov, au precizat sursele.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×