x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Schimbare de fatada- Dalmatienii PD candideaza prin interpusi

Schimbare de fatada- Dalmatienii PD candideaza prin interpusi

22 Oct 2004   •   00:00

Dupa boicotul organizatiei de Arges, unde Ion Carstoiu nu se da nici mort inlocuit de pe primul loc pe liste, o alta filiala a PD a gasit o maniera mai vicleana de a eluda legile lui Basescu privind primenirea listelor.

La Bacau, presedintele Vasile Nistor a fost inlaturat de pe liste, dupa ce a stat pentru ani prin Parlament degeaba. Protejatul acestuia, Constantin Draganuta, a cazut si el testul societatii civile, care a aratat ca sus-numitul are la activ, ca fost sef al FPS Bacau, privatizarea rafinariei Darmanesti in favoarea lui Corneliu Iacobov, cu care mai are la activ si afacerile legate cu hotelurile din judet. Ca atare, PD ramane sa defileze cu Constantin Avram, singurul candidat in care nu aruncasera cu pietre nici societatea civila, nici membrii de partid.

Pe ultima suta de metri insa, Nistor si ai lui au refacut lista pentru Parlament suindu-si pe locurile eligibile apropiatii care sa le continue afacerile. Locul eligibil de la Camera Deputatilor i-a revenit lui Liviu Vacoseanu, angajat la firma lui Nistor, conform declaratiei sale de avere, si fin al actualului deputat PD.

Candidatul de la Senat Cristian Cucuian este cumnatul lui Draganuta, lucru pe care acesta din urma il recunoaste chiar intr-un articol aparut in presa locala. Constantin Avram a cazut in felul acesta pe un loc neeligibil, sub vina de a fi la origine… liberal.

"Trebuia sa fie si un pedist cu state vechi pe lista. Miloseanu este liderul nostru de la tineret. Daca e sa o luam asa, toti sunt oamenii lui Vasile (n.r. - Nistor)", ne-a declarat ieri vicepresedintele PD, Vasile Blaga, responsabilul cu listele parlamentare. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic