x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Schussel: "Controlul OMV este pe maini sigure"

Schussel: "Controlul OMV este pe maini sigure"

de Irina Cristea    |    16 Dec 2006   •   00:00

EXCLUSIV Cancelarul austriac, Wolf-gang Schussel, ne-a declarat ca "OMV este pe maini sigure. Partici-parea si controlul statului sunt solide".

Seful cabinetului de la Viena, cancelarul Wolfgang Schussel (foto), a acordat Jurnalului National o scurta declaratie in exclusivitate.

Jurnalul National: Ar fi preferat Austria ca documentul final al summit-ului sa includa si o referire la sistemul de monitorizare si clauzele la care ar putea fi supusa Romania daca nu isi indeplineste angajamentele?
Wolfgang Schussel: Nuuuuuuuuu! Este un moment fericit si ma bucur ca s-a dat dovada de suficienta prudenta pentru ca momentul sa nu fie umbrit de nimic, iar bucuria sa fie intacta. Ma bucur ca a existat consens. Austria a sustinut intotdeauna Romania, care este un partener important pentru noi.

Ni s-a reamintit acest amanunt chiar joi, de catre presedintele Comisiei. Numai ca achizitionarea Petrom de catre OMV este acum tema de dezbatere in Romania. Are acest lucru vreun impact asupra tonului cu care ii spune Austria "bun venit"? Este acesta mai putin energic?
Ceea ce se intampla este rezultatul unor dispute interne si nu e nimic anormal in asta, se intampla in orice democratie. Vreau sa asigur Romania de un lucru: grupul OMV este cel mai performant, cel mai capabil, cel mai bun din Austria. Este eficient, este un partener rezonabil si gandeste orice plan de afacere in ansamblu, in avans. Serviciile, expertiza, distributia sunt excelente, iar grupul este foarte atent la specificul fiecarei tari pe a carei piata isi extinde afacerile. Si vreau sa mai subliniez ceva: OMV este pe maini sigure, iar Romania nu are de ce sa fie ingrijorata.
Participarea si controlul statului sunt solide.

×
Subiecte în articol: politic