x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sebastian Ghiţă, Daniel Savu şi Ion Eparu, pe listele PRU pentru noi mandate în Parlament

Sebastian Ghiţă, Daniel Savu şi Ion Eparu, pe listele PRU pentru noi mandate în Parlament

21 Oct 2016   •   18:32
Sebastian Ghiţă, Daniel Savu şi Ion Eparu, pe listele PRU pentru noi mandate în Parlament

Deputaţii Sebastian Ghiţă şi Ion Eparu şi senatorul Daniel Savu, care au candidat în legislatura trecută din partea PSD, se află pe listele PRU Prahova pentru alegerile parlamentare din decembrie.

Preşedintele PRU Prahova, Ion Eparu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că filiala judeţeană a stabilit în mare parte candidaturile pentru alegerile parlamentare care vor avea loc în decembrie.

Astfel, la Camera Deputaţilor, lista va fi deschisă de profesorul universitar Ion Eparu, care candidează pentru a obţine al doilea mandat de parlamentar, el fiind urmat de Sebastian Ghiţă.

Ghiţă este trimis în judecată de procurorii DNA Ploieşti pentru mai multe fapte de corupţie în două dosare, în unul dintre ele alături de fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, iar în celălalt, alături de foşti şefi de Parchete şi din Poliţie.

De asemenea, Ghiţă este urmărit penal în dosarul cumnatului fostului premier Victor Ponta, Iulian Herţanu, şi în dosarul cunoscut sub numele "Ghiţă-Ponta-Blair".

Lista pentru Senat a PRU Prahova va fi deschisă de senatorul Daniel Savu, care, potrivit lui Eparu, candidează pentru a obţine al treilea mandat plin de parlamentar, urmat de Octavian Popină, preşedintele PRU Ploieşti.

Eparu a explicat că PRU Prahova consideră eligibil primul loc de pe fiecare dintre cele două liste, iar în cazul locului al doilea de la Camera Deputaţilor, acesta spune că există "un coeficient de peste 50% să devină eligibil". AGERPRES

×