x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senatorii Matei Vintila si Vasile Dutaau decis sa paraseasca PSD

Senatorii Matei Vintila si Vasile Dutaau decis sa paraseasca PSD

05 Oct 2004   •   00:00

Senatorul PSD Matei Vintila si-a dat ieri demisia din grupul PSD si si-a cerut scuze colegilor de partid dupa ce a participat la filmarea reportajului difuzat de Antena 1, in care Vintila, purtand lavaliera, si-a intrebat colegii cum vad construirea pasajului de la Camera Deputatilor.

OANA STANCU, ANIELA NINE

Poate ca reportajul nu ar fi avut nici un fel de urmari daca trei dragi colegi senatori, Avram Craciun, Ioan Guga si Ion Gogoi, nu s-ar fi avantat sa-i numeasca pe ziaristi niste "dementi" sau "nenorociti care trebuie starpiti". Numai ca in loc ca toata floarea PSD sa se revolte impotriva acestora, lesne de acuzat ca strica imaginea unui partid european, in relatii corecte si de respect pentru reprezentantii mass-media, liderii PSD - culminand cu Octav Cozmanca - au anuntat ca lui Vintila va fi retras de pe listele parlamentare. Cozmanca a mai precizat ca in organizatia Valcea se discuta cazul senatorului si ca Delegatia Permanenta a filialei va propune Biroului Executiv Judetean retragerea sprijinului politic, decizie care a fost deja luata.

Intre timp, celor trei nu le-a cerut nimeni nici macar sa adreseze scuze ziaristilor. Matei Vintila, dupa alegerile preliminare, se afla pe primul loc pe listele pentru Senat, la Valcea. Matei Vintila ocupase in alegerile preliminare locul 1 la Valcea, obtinand 13.045 de voturi fata de 9.900 ale urmatorului clasat, Ion Tudor, un om de afaceri. Acesta ar putea fi si succesorul lui Vintila pe liste, fiind vehiculat totodata si numele generalului Mihai Popescu, actualul sef al Statului Major General.

DUTA. Si senatorul Vasile Duta si-a anuntat ieri, in plen, demisia din PSD, aratand ca decizia sa "este la sfarsitul unor sicane deosebit de puternice ale institutiilor statului" si a precizat ca se refera la PNA. "Datorita unei parti din conducerea partidului si aici nu ma sfiesc sa spun despre domnul Octav Cozmanca, care este artizanul laboratoarelor, am intampinat greutati deosebite, cu toate ca in repetate randuri i-am adus dovezi asupra inscenarilor care mi se aduc", a continuat el. In interventia sa, Duta a apreciat ca este "foarte grav" daca se ajunge iarasi la "politia politica" in Romania si a precizat ca i s-a adresat cu memorii presedintelui Ion Iliescu, solicitandu-i acestuia sa-l primeasca in audienta. Numele senatorului Duta a fost vehiculat in dosarul fratilor Camataru, iar in prezent el se afla in atentia PNA pentru comiterea a doua infractiuni de trafic de influenta.

×
Subiecte în articol: politic