x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senatorul Savu şi-a anunţat demisia din PSD reclamând "corupţia şi compromiterea unor lideri din Ploieşti şi Prahova"

Senatorul Savu şi-a anunţat demisia din PSD reclamând "corupţia şi compromiterea unor lideri din Ploieşti şi Prahova"

29 Mar 2016   •   21:15
Senatorul Savu şi-a anunţat demisia din PSD reclamând "corupţia şi compromiterea unor lideri din Ploieşti şi Prahova"

Senatorul Daniel Savu şi-a anunţat demisia din PSD, spunând că a luat această decizie după ce a încercat să atragă atenţia asupra ”corupţiei sau compromiterii unora dintre liderii din Ploieşti şi din Prahova” şi să lupte ”cu mijloace permise împotriva politicii de clan, uneori chiar de clan mafiot”.

Daniel Savu, aflat la al doilea mandat de parlamentar, şi-a anunţat, marţi, pe blogul personal, demisia din PSD, partid al cărui membru a fost timp de 18 ani.

Senatorul şi-a argumentat decizia de a demisiona din PSD invocând problemele penale pe care le au unii dintre liderii partidului şi făcând trimitere la ”politica de clan, uneori chiar de clan mafiot” şi la corupţie.

”Eu, Daniel Savu, cel care obişnuiam să spun că sunt ultimul care va stinge lumina în PSD, am luat această hotărâre după o perioadă lungă în care am încercat să schimb ceva în partidul meu, atât prin reacţii publice, cât şi prin mult mai multe demersuri în structurile interne. Am încercat să atrag atenţia asupra corupţiei sau a compromiterii unora dintre liderii locali din Ploieşti şi din Prahova, am încercat să lupt cu mijloace permise împotriva politicii de clan, uneori chiar de clan mafiot, am încercat să vorbesc atunci când mulţi dintre colegii mei lăsau capul în jos, deşi le-am spus că n-are de ce să le fie frică”, scrie Savu pe blogul său.

Senatorul ploieştean mai spune că a încercat să candideze pentru funcţii de conducere în PSD pentru a putea face schimbări în interiorul partidului şi că s-a ”zbătut mult” să atragă atenţia ”asupra mentalităţilor din PSD care trebuie să se schimbe şi asupra oamenilor la care partidul trebuie să renunţe, pentru simplul motiv că menţin eticheta de CORUPŢIE şi CLAN MAFIOT” precizând că atunci când face aceste afirmaţii se referă ”strict la unii dintre liderii PSD Prahova, singura organizaţie pe care o cunosc în detaliu, prin natura poziţiilor pe care le-am deţinut”.

Savu povesteşte în postarea sa şi despre felul în care a fost ”aspru certat” într-o şedinţă a Biroului Permanent al PSD Prahova, care a avut loc vinerea trecută, pentru faptul că a anunţat, într-o declaraţie de presă, că vrea să candideze pe lista Consiliului Judeţean Prahova.

”Nu m-am gândit niciodată că ar putea fi posibil ca partidul meu, în Prahova, să fie la cheremul unor oameni trimişi în judecată sau suspectaţi de corupţie, care să îşi menţină funcţiile prin metode de intimidare şi frică, iar eu să cer voie să exprim ceea ce gândesc…De aceea, decizia mea de a demisiona se doreşte a fi un semnal de alarmă, un protest dacă vreţi, faţă de acele personaje compromise care reprezintă în continuare PSD în acest judeţ”, adaugă Daniel Savu în acest context.

Senatorul prahovean menţionează că marţi a anunţat în Grupul PSD demisia din partid, iar miercuri dimineaţă va comunica această decizie şi în plenul Senatului.

Daniel Savu a lucrat în Serviciul Român de Informaţii şi este senator ales într-un colegiu din judeţul Prahova care coincide parţial cu colegiul deputatului Sebastian Ghiţă.

Anul trecut, Savu şi-a anunţat intenţia de a candida pentru şefia PSD Prahova, însă a renunţat la candidatură înainte de conferinţa judeţeană de alegeri în care fostul şef al Tineretului Social Democrat (TSD) Prahova, Bogdan Toader, un apropiat al deputatului PSD Vald Cosma, a devenit preşedinte al filialei judeţene. Totodată, Savu şi-a anunţat, în urmă cu mai multe luni, intenţia de a candida din partea PSD pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti, iar recent filiala judeţeană PSD Prahova, care iniţial anunţase candidatura lui Savu, a anunţat că pentru Primăria Ploieşti candidatul PSD este actualul viceprimar cu atribuţii de primar Cristian Ganea.

Sursa: news.ro

×
Subiecte în articol: daniel savu