x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sociologul Alfred Bulai: Noul guvern are o mare vulnerabilitate în privința comunicării

Sociologul Alfred Bulai: Noul guvern are o mare vulnerabilitate în privința comunicării

03 Ian 2017   •   17:32
Sociologul Alfred Bulai: Noul guvern are o mare vulnerabilitate în privința comunicării
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Sociologul Alfred Bulai apreciază că perioada grea pentru Guvernul propus, marţi, de PSD şi ALDE "abia acum urmează", unele dintre vulnerabilităţile miniştrilor fiind faptul că mulţi nu au experienţă în ceea ce priveşte comunicarea publică. 

"Sentimentele sunt împărţite pentru că, din punctul meu de vedere, acest Guvern are, printr-un număr de miniştri, un anumit gen de vulnerabilitate importantă, în sensul în care majoritatea sunt foarte prost comunicatori publici", a declarat, pentru AGERPRES, sociologul. 

El a spus că, spre deosebire de Guvernul tehnocrat, acest Guvern politic nu îşi poate "permite" o asemenea slăbiciune. 

"Guvernul tehnocrat a avut această problemă permanent, că nu a ştiut să comunice public. Guvernul tehnocrat îşi putea permite să iasă public (...), Guvernul PSD nu poate să îşi permită acest lux. E foarte complicat ca un ministru să ia o decizie şi să vină cineva de la PSD să vorbească în numele lui. Trebuie să ai foarte buni comunicatori. Sunt două-trei-patru persoane, să zicem, din tot Guvernul care sunt buni comunicatori cu siguranţă. În rest, nu sunt oameni care să aibă abilităţi", a apreciat Bulai. 

Acesta a subliniat importanţa imaginii Guvernului, care "va depinde şi de prestaţia oamenilor din fruntea sa". 

"Din punctul ăsta de vedere, e o vulnerabilitate. Sigur că putem descoperi oameni noi în politică, asta e partea bună", a mai spus Bulai. 

Sociologul prevede că Guvernul va avea două luni la dispoziţie pentru a se acomoda. 

"De obicei dai un credit în alb. Probabil cel puţin o lună-două Guvernul va avea timp la dispoziţie", a adăugat el. 

Alfred Bulai crede că ar putea exista remanieri în Guvern anul acesta. 

"Probabil că vom avea în acest an şi remanieri, din punctul meu de vedere. Şansa este destul de mare pentru că, cu siguranţă, domnul Dragnea este foarte, foarte atent la ceea ce se întâmplă, tocmai pentru că ştie că absolut toate problemele acestui Guvern, inclusiv cele de imagine, se vor sparge în capul său şi atunci, sigur că va fi foarte vigilent", a declarat Bulai. 

El a apreciat că miniştrii vin din zona de influenţă a liderului PSD iar evaluarea acestei formaţiuni va fi mereu prezentă. 

"Oamenii aceştia sunt din zona Dragnea, ca influenţă. Absolut toţi, cu excepţia celor de la ALDE, evident. Există alţi grei în PSD care vor taxa orice fel de derapaj. Perioada dificilă cu adevărat nu a fost campania electorală, abia acum urmează pentru Dragnea şi PSD, mai ales pentru Dragnea şi echipa sa", a mai spus Alfred Bulai. 

Marţi, PSD şi ALDE au anunţat componenţa Guvernului propus, care include 24 de miniştri, dintre care doi deţin şi funcţia de vicepremier, şi doi miniştri delegaţi. AGERPRES

×