x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Solicitare - PC vrea restructurare la vedere

Solicitare - PC vrea restructurare la vedere

de Carmen Vintila    |    24 Mai 2006   •   00:00
Solicitare - PC vrea restructurare la vedere

Purtatorul de cuvant al PC, deputatul Bogdan Ciuca (foto), a precizat ieri ca in sedinta CNC-ului Coalitiei de luni seara nu s-a discutat nimic cu privire la proiectul care vizeaza restructurarea Guvernului. Potrivit acestuia, respectivul proiect "lansat pe surse" si despre care a auzit din presa nu a fost asumat de nici un partid din Coalitie. Ciuca a subliniat ca sedinta Consiliului a fost una "destul de vie", dar in care nu s-a discutat "nici macar un cuvant despre restructurare". "Sedinta nu s-a soldat cu nici o decizie. Asteptam cu interes ca in structura Coalitiei cei care au proiecte care vizeaza restructurarea sau orice alt proiect de impact pentru guvern si Coalitie sa prezinte aceste proiecte pentru a putea sa ne prezentam si noi o pozitie", a conchis Ciuca.

FACILITATI. Pe de alta parte, conservatorii au anuntat ca propunerea legislativa apartinand deputatului PC Petru Calianu privind modificarea si completarea Legii 112 din 1995 pentru reglementarea situatiei juridice a unor imobile cu destinatia de locuinte, trecute in proprietatea statului, a fost adoptata ieri de plenul Camerei cu 221 de voturi "pentru", 23 "impotriva" si doua abtineri. Astfel, proprietarii locuintelor cumparate in baza Legii 112 vor putea sa le vanda, eliminandu-se astfel prevederea din legea initialam, care interzicea instrainarea locuintelor pe o perioada de zece ani. "In sfarsit se va face dreptate. Era nedrept ca proprietarii sa nu se bucure de proprietatea lor", a spus Calianu. Totodata, noul proiect le va permite proprietarilor sa-si cumpere si terenurile aferente caselor. "Se rezolva o problema grea pentru cei peste o suta de mii de detinatori de astfel de locuinte", a mai spus Calianu. (Carmen Vintila)

BANUIELI
"Senzatia mea este ca se incearca, sub masca restructurarii, sa se strecoare o remaniere", a spus ieri premierul Tariceanu referindu-se la discutia de luni seara din cadrul Aliantei cu privire la restructurarea Guvernului. "Partenerii nostri ar trebui sa se gandeasca in mod serios si sa vina cu niste propuneri viabile sa dam impulsul necesar activitatii catorva ministere pe care ei le cunosc foarte bine si unde trebuie facute anumite schimbari in graba", a adaugat el, precizand ca restructurarea nu incepe prin fixarea unui numar de ministere, ci prin "stabilirea problemelor cu care ne confruntam".

×
Subiecte în articol: politic