x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sondaj CURS - 46% din electoratul Aliantei vrea fuziunea PNL-PD

Sondaj CURS - 46% din electoratul Aliantei vrea fuziunea PNL-PD

06 Oct 2004   •   00:00

33% dintre romani considera ca PNL si PD ar trebui sa se uneasca intr-un partid mai puternic dupa alegeri, iar 46% din totalul electoratului Aliantei D.A. sustin aceasta idee.

GABRIELA ANTONIU

Un sondaj de opinie realizat de Centrul de Sociologie Urban si Regional (CURS), in perioada 23-28 septembrie si dat ieri publicitatii arata ca PNL si PD ar trebui sa se uneasca intr-un partid mai puternic dupa alegerile parlamentare si prezidentiale din acest an, considera 33% dintre subiectii intervievati. 26% dintre cei intervievati cred ca ar fi mai bine pentru viata politica din Romania dupa alegerile din noiembrie ca liberalii si democratii sa ramana in Alianta electorala D.A., in timp ce 8% cred ca PNL si PD ar trebui sa ramana si sa actioneze ca partide separate. Nu stiu/nu raspund - 33% dintre cei chestionati.

Din totalul electoratului Aliantei D.A. (35%), 46% considera ca PNL si PD ar trebui sa se uneasca intr-un partid mai puternic dupa alegerile parlamentare si prezidentiale din aceasta toamna, 42% considera ca liberalii si democratii ar trebui sa ramana in alianta, 7% cred ca PNL si PD ar trebui sa ramana si sa actioneze ca partide separate, in timp ce 5% nu stiu/nu raspund.

Sondajul CURS este reprezentativ la nivel national, avand o marja maxima de eroare de +/- 2,9% la o probabilitate de 0,95%. Volumul esantionului a fost de 1.100 de persoane in varsta de cel putin 18 ani.

PREZIDENTIALE

CURS a mai dat publicitatii un sondaj realizat in perioda 23-28 septembrie care arata ca 45% dintre cei intervievati opteaza la Presedintie pentru candidatul Uniunii Nationale PSD+PUR, Adrian Nastase, 36% pentru candidatul Aliantei D.A., Theodor Stolojan, care intre timp s-a retras din cursa, 12% pentru candidatul PRM CV Tudor, iar 7% pentru un alt candidat.
×
Subiecte în articol: politic