x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sondaj CURS: PSD+PUR - 44%, Alianta D.A. - 35%

Sondaj CURS: PSD+PUR - 44%, Alianta D.A. - 35%

05 Oct 2004   •   00:00

OBSERVATOR

Un sondaj realizat de CURS indica o diferenta de noua procente intre Uniunea Nationala PSD+PUR si Alianta D.A. Astfel, Uniunea este cotata cu 44% din intentiile de vot, iar Alianta PNL-PD cu 35% .

9% diferenta intre PSD+PUR si Alianta

Un sondaj realizat de CURS indica o diferenta de 9 procente intre Uniunea Nationala PSD+PUR si Alianta D.A.
GABRIELA ANTONIU

Astfel, Uniunea Nationala PSD+PUR este cotata pe primul loc in preferintele electoratului cu 44% din intentiile de vot, conform unui sondaj de opinie OMNIBUS, publicat ieri si realizat de CURS in perioada 23-28 septembrie.

Potrivit CURS, pe locul doi se situeaza Alianta D.A. PNL-PD, cu 35% dintre optiuni, urmata de PRM cu 11%, UDMR - 5%, PNG - 2%, in timp ce pentru un alt partid s-au pronuntat 3% dintre repondenti. Procentul nehotaratilor sau al celor care nu ar vota este de 37%.

GUVERNARE. La intrebarea "Care dintre urmatoarele doua perioade de guvernare a fost mai buna pentru Romania?", 57% dintre intervievati au indicat actuala guvernare a PSD, in timp ce doar 14% au apreciat ca fosta guvernare CDR-PD-UDMR a fost mai buna. 29% au spus ca nu stiu sau nu au raspuns la intrebare.

INTEGRARE. In privinta formatiunii politice cea mai pregatita sa asigure integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, 38% dintre subiecti au raspuns ca aceasta ar fi Uniunea Nationala PSD+ PUR, 25% s-au pronuntat in favoarea Aliantei D.A. PNL-PD, 3% au indicat PRM, 3% un alt partid, in timp ce procentul nehotaratilor si al celor care nu au raspuns este de 31%.

Sondajul este reprezentativ la nivel national, cu o marja maxima de eroare de +/- 2,9% la o probabilitate de 0,95. Esantionul a fost de 1.100 de persoane in varsta de cel putin 18 ani. Interviurile au fost realizate la domiciliul subiectilor.

INSOMAR

Un sondaj INSOMAR dat publicitatii saptamana trecuta arata ca daca duminica viitoare ar avea loc alegeri generale, Uniunea Nationala PSD+PUR ar intruni 36% din intentiile de vot. In favoarea Aliantei D.A. PNL-PD ar vota 31% dintre cei chestionati, in vreme ce cu PRM ar vota 9%, iar cu UDMR 5%. Partidul Noua Generatie si PNTCD-AP ar obtine fiecare cate 1%. Au declarat ca nu sunt hotarati cu ce partid politic sau alianta ar vota 16% dintre cei chestionati. Sondajul a fost realizat in perioada 22-25 septembrie 2004, pe un esantion de 1.114 persoane, iar eroarea maxima admisa pentru rezultatele obtinute este de 3%.

INTENTII DE VOT LA PARLAMENTARE - grafic
×
Subiecte în articol: politic