x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sondaj Insomar - Nastase 49%, C.V. Tudor 26%

Sondaj Insomar - Nastase 49%, C.V. Tudor 26%

07 Oct 2004   •   00:00

Retragerea liderului PNL, Theodor Stolojan, din cursa pentru Cotroceni schimba ierarhia candidatilor la Presedintia Romaniei.

CARMEN VINTILA

Daca Adrian Nastase ramane pe primul loc, C.V. Tudor se plaseaza pe al doilea, urmat de Traian Basescu.

Potrivit unui sondaj national INSOMAR, realizat in perioada 4-5 octombrie la comanda ziarului Ziua, Adrian Nastase ar fi votat la alegerile prezidentiale din acest an de 49% dintre cei intervievati, fiind urmat de Corneliu Vadim Tudor cu 26%. Traian Basescu 20% , in timp ce 6% dintre repondenti nu sunt hotarati cu cine sa voteze, iar 2% au spus ca nu voteaza.

EFECTE. Intrebati daca Alianta dintre PNL si PD va continua sa existe dupa iesirea din viata politica a lui Stolojan, 56% dintre cei intervievati au raspuns "Da", 25% au spus ca acest lucru nu se poate sti, iar 19% au precizat ca nu va mai exista. Daca duminica viitoare ar fi alegeri generale, 39% dintre repondenti ar vota cu Uniunea PSD+PUR, 29% cu Alianta D.A, 11% cu PRM, 5% - cu UDMR, 2% cu Actiunea Populara. 7% nu sunt hotarati, iar 5% nu voteaza.

INLOCUITOR. 83% dintre cei ce au raspuns sondajului il vad pe Traian Basescu cel mai potrivit candidat al Aliantei D.A. la functia de presedinte, 5% au lasat la alegerea PNL, 2% au optat pentru Mona Musca, 1% pentru Valeriu Stoica si 9% au spus ca nu stiu. 32% dintre repondenti considera ca Stolojan s-a retras din cursa pentru alegerile prezidentiale pentru ca este foarte bolnav, 25% au spus ca sunt probleme in Alianta D.A., 15% considera ca a fost santajat, 5% cred ca a fost sfatuit de familie sa renunte, 3% au spus ca din cauza neintelegerilor cu PD, iar 19% nu au stiut sau nu au vrut sa raspunda intrebarii.

APRECIERI. Decizia lui Stolojan de a nu mai candida a fost apreciata ca fiind una nu prea buna de 52% dintre cei intervievati, 28% au vazut-o ca pe una deloc buna, 13% nu au raspuns sau nu au stiut sa raspunda, 5% au spus ca e o decizie nici buna, nici rea, si doar 1% au apreciat-o ca fiind una destul de buna sau foarte buna. 79% dintre cei intervievati sunt in foarte mare masura la curent cu decizia lui Stolojan de a nu mai candida, 9% stiu acest lucru in mare masura, 8% in mica masura, iar 4% nu au deloc cunostinta despre acest lucru.
×
Subiecte în articol: politic