x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Diana Șoșoacă deschide lista SOS pentru Senat în București

Diana Șoșoacă deschide lista SOS pentru Senat în București

de Redacția Jurnalul    |    17 Oct 2024   •   14:45
Diana Șoșoacă deschide lista SOS pentru Senat în București

Europaerlamentarul Diana Iovanovici Șoșoacă deschide lista SOS pentru Senat în București, iar deputatul Dumitru Coarnă deschide lista pentru Camera Deputaților. Ea afirmă că BEC are o listă a persoanelor cărora le e interzis să candideze, iar numele ei nu figurează.

„Este o zi cu totul specială. În lumina acelei decizii a CCR, care a devenit neconstgituțională, astăzi am depus la Biroul Electoral al Municipiului București listele pentru Senat și Camera Deputaților ale partidului S.O.S România, liste complete. Vreau să vă spun că la Senat conduc lista de Senat iar la Camera Deputaților conduce domnul deputat Dumitru Coarnă. Am vrut să văd dacă există vreo interdicție pe numele meu. Dacă cineva credea, mai ales din sistemul acesta sau din serviciile secrete secrete care au acționat, sau interne, că eu mă voi lăsa, s-a înșelat amarnic, pentru că astăzi a fost șah-mat. Indiferent ce soluție ar adopta sistemului, își arată incompetența, incultura juridică, căderea statului de drept în România și neconstituționalitatea CCR”, spune Diana Șoșoacă.

Ea relatează că „BEC are o listă a interzișilor care pot să candideze”.

„Uimitor, la verificarea normală făcută de BEM, Diana Iovanovici Șoșoacă nu era interzisă să candideze la nicio funcție a statului român. Dacă cineva credea că nu voi candida de frică să nu ne anuleze lista, lista nu se poate anula, eventual se anula candidatura mea, gândiți-vă că în acest moment, pentru că suntem juriști, le-am dat șah-mat. De ce? Pentru că dacă se admite candidatura, ceea ce s-a și întâmplat, înseamnă că decizia CCR este una neconstituțională, dacă îmi resping candidatura, deși nu sunt pe lista interzișilor de a canidda, înseamnă că statul român nu mai există. În acest moment există încălcarea separației puterilor în stat, există două state paralele, un stat al CCR neconstituționale și un stat al românilor care își doresc România independentă și liberă”, încheie Șoșoacă.

Candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale a fost respinsă de judecătorii Curții Constituționale.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: sosoaca candidatura parlamentare