x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Start la candidaturile pentru functii de conducere

Start la candidaturile pentru functii de conducere

18 Apr 2005   •   00:00

Pregatirile din PSD pentru Congresul din 21-22 aprilie intra in linie dreapta. Candidatii au inceput sa isi depuna dosarele, filialele judetene si-au ales presedintii (majoritatea cei vechi) si delegatii, iar Delegatia Permanenta a avut ieri ultima sedinta in actuala formula.

REFUZ. Taracila a anuntat ca nu va candida la nici o functie
Organizarea Congresului si deciziile ce vor fi luate de acesta - modificarea statutului si adoptarea unei noi formule de conducere - presedinte, presedinte executiv, secretar general si sapte vicepresedinti, au constituit subiectul Delegatiei Permanente de ieri a PSD, care s-a reunit pentru ultima oara in actuala formula, cu Adrian Nastase in functia de presedinte si cu 17 vicepresedinti. Zi in care candidatii la o functie de conducere au si inceput depunerea dosarelor, termenul-limita fiind miercuri. Aceste dosare contin un CV, o declaratie de avere, una de interese si o alta pe proprie raspundere privind colaborarea cu fosta Securitate. Pana ieri dupa-amiaza, isi depusesera dosarul Ioan Mircea Pascu si Valer Dorneanu, ambii pentru functia de vicepresedinte, post pentru care au mai anuntat pana la acest moment ca vor intra in cursa Cristian Diaconescu, Ioan Rus, Titus Corlatean, Corina Cretu, Mihai Tanasescu. Locul numarul 3 in partid, de secretar general, este "vanat" de Miron Mitrea, Victor Ponta si Ecaterina Andronescu, care ne-a declarat ca intentioneaza sa candideze. Pentru pozitia numarul doi - presedinte executiv - vor intra in competitie actualul lider Adrian Nastase si senatorul Sorin Oprescu, iar la functia de presedinte va candida Ion Iliescu. Votul va fi secret, in cabine

PROPUNERE. Una dintre propunerile de modificare a actualului statut prevede incompatibilitatea ocuparii simultane a doua functii de conducere. Astfel, potrivit vicepresedintelui Doru Ioan Taracila, daca aceasta propunere din statut va fi adoptata de Congres, cei care sunt presedinti de organizatii nu vor mai putea candida pentru o functie executiva la nivel central, cum ar fi cea de vicepresedinte. Daca delegatii Congresului vor vota modificarea propusa, lideri judeteni precum Viorel Hrebenciuc, Ioan Solcanu sau Dan Ioan Popescu nu vor mai putea ocupa un post in conducerea PSD. (Lavinia Dimancea)

×
Subiecte în articol: politic