x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Statutul parlamentarului - Vot secret pe privilegii

Statutul parlamentarului - Vot secret pe privilegii

06 Oct 2004   •   00:00

Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au reluat ieri dezbaterile la proiectul statutului parlamentarului.

Cu acest prilej, senatorul PSD Antonie Iorgovan a propus ca, in plen, statutul senatorilor si deputatilor sa fie votat prin vot secret. In aceste conditii, ar putea fi supuse la vot in plen si amendamentele respinse la comisii, lucru confirmat chiar de presedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, Ion Neagu. Desi deputatii si senatorii au anuntat ca au de gand sa respinga articolele care se refera la privilegii cum ar fi indemnizatiile si pensiile, ele ar putea fi insa adoptate ulterior, in plen, prin vot secret.

AMANARE. Presedintele Comisiei juridice din Senat, Aristide Roibu (PSD), declara la mijlocul lunii trecute ca a discutat pe tema indemnizatiilor si pensiilor parlamentarilor cu Octav Cozmanca, presedintele executiv al PSD, si ca are aprobarea conducerii partidului pentru propunerea sa de eliminare din statut a prevederilor referitoare la indemnizatii si pensii. Roibu a spus atunci ca aceste drepturi ar trebui reglementate prin lege organica, ele neregasindu-si locul, din punct de vedere juridic, in Statutul parlamentarilor si ca in actuala legislatura nu mai este timp pentru dezbaterea lor. (Dana Piciu)

×
Subiecte în articol: politic