x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

04 Mar 2010   •   00:00

4 martie 2010



ÎNSCRIERI ÎN CLASA I
Înscrierile în clasa I au început ieri şi se desfăşoară până la 3 mai. Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a transmis inspectoratelor şcolare judeţene o notificare potrivit căreia acestea vor informa părinţii în legătură cu necesitatea înscrierii copiilor în clasa I, pe cât posibil, până la data de 3 mai 2010. Această dată nu are însă caracter de termen-limită. Fiecare unitate şcolară este obligată să afişeze săptămânal numărul de clase disponibil.

FĂRĂ INDEMNIZAŢII
Primăria oraşului Buzău a sistat plata indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap, pe motiv că bugetul municipalităţii nu mai poate suporta acest efort financiar. Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap (ANPH) critică această decizie a primarului municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, considerând-o abuzivă. Primarul le-a transmis deja persoanelor cu handicap grav să-şi angajeze asistenţi personali, susţinând că salariile acestora sunt suportate de Guvern, nu de municipalitate.

ALEGERI PARŢIALE
Guvernul a decis ca alegerile parţiale pentru funcţia de primar al municipiului Râmnicu-Vâlcea să aibă loc la 18 aprilie. Campania electorală se va desfăşura în intervalul 3-17 aprilie 2010. Râmnicenii sunt chemaţi la vot, după ce Mircia Gutău a pierdut mandatul de primar, fiind condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare, pentru luare de mită. (A.C.)

×
Subiecte în articol: politic