x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

21 Apr 2005   •   00:00


  • 22 aprilie 2005
  • Macovei - "Profund dezamagita" de senatori

    Ministrul Justitiei, Monica Macovei, s-a declarat ieri "profund dezamagita" de votul de miercuri al Senatului asupra Legii privind controlul averii demnitarilor. "Senatorii care au mutilat legea declararii averilor au votat impotriva interesului acestei tari care are nevoie de mecanisme eficiente in lupta impotriva coruptiei", a spus Macovei, subliniind ca Senatul a votat astfel impotriva integrarii Romaniei in UE. Premierul Tariceanu a afirmat si el ca este convins ca proiectul va fi aprobat de Camera Deputatilor in forma propusa de Guvern si a precizat ca va solicita sa i se prezinte structura votului din Senat. (Monica Iordache)

    Tariceanu - Consilieri straini, tinuti pe tusa

    Expertiza si experienta consilierilor straini detasati in Romania nu au fost folosite la justa valoare, a declarat ieri, cu ocazia relansarii parteneriatului strategic romano-britanic, premierul Calin Popescu Tariceanu, citat de Rompres. Potrivit acestuia, multi dintre consilierii straini detasati in Romania s-au plans ca, de obicei, "cam somau", "nu erau bagati in seama", iar "sfaturile pe care le dadeau nu erau transpuse in practica", creandu-le "un sentiment profund de inutilitate". Premierul a promis ca de acum inainte nu va mai accepta ca acest lucru sa se repete.

    Avertisment - Basescu si relatia cu presa

    "Presa trebuie lasata independenta si ea isi va gasi orizonturile. (...) Nu doresc sa dau presei impresia ca as vrea sa ii dau indicatii. Sigur, in acelasi timp, si presa trebuie sa stie ca am un comportament de om normal si, daca va continua sa ma jigneasca, va avea riposta de la Traian Basescu, si nu de la presedintele Romaniei. Eu nu am jignit inca pe nimeni, dimpotriva, consider ca presa are un rol determinant in societate, dar imi vine foarte greu cand citesc articole, unde ziaristii isi permit sa ma jigneasca. Pot sa critice activitatea mea, pot sa o sustina, dar sa nu jigneasca", a afirmat presedintele Basescu intr-un interviu acordat Rompres.

    Nemultumiri - Oficialii romani, criticati de Dinga

    Ministrul Integrarii Europene, Ene Dinga, a criticat ieri oficialitatile si pe parlamentarii romani pentru lipsa de "imaginatie si dedicare" cu care trateaza activitatea de lobby, avand in vedere procedurile de ratificare a tratatului de aderare a Romaniei la UE. "Aceasta inseamna ca, daca in activitatea de lobby pe care Romania a desfasurat-o, dupa parerea mea, la un nivel nu tocmai satisfacator pana acum, la nivelul parlamentelor tarilor membre trebuie sa gasim activitati bazate pe mai multa imaginatie si pe mai multa dedicare in aceasta directie", a spus Ene Dinga.
    ×
    Subiecte în articol: politic