x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

20 Apr 2005   •   00:00


  • 21 aprilie 2005
  • Lege - Locuinte complete la Protocol

    Senatorii au adoptat ieri un proiect de lege care prevede dotarea completa a locuintelor de serviciu si de protocol puse la dispozitia beneficiarilor. Proiectul prevede ca locuinta de serviciu sa fie pusa la dispozitia beneficiarului complet dotata, inclusiv cu mobilier. Chiria, cheltuielile de intretinere si amortizarea bunurilor urmeaza a fi suportate de institutiile publice in care isi desfasoara activitatea beneficiarii, in limita sumei de 12 milioane de lei lunar. Aceste dispozitii vor fi aplicate si locuintelor de protocol.

    Rege - Despagubirea, motiv de cearta

    Proiectul de lege privind regimul juridic al unor bunuri care au apartinut fostului suveran Mihai I a provocat ieri discutii aprinse in Biroul Permanent al Senatului. Gheorghe Funar (PPRM) a solicitat cu vehementa scoaterea proiectului de pe ordinea de zi, in timp ce Nicolae Vacaroiu (PSD) a propus retrimiterea actului la Guvern. "Trebuie mers in plen, e mai grav daca se ajunge la adoptare tacita.Termenul este 3 mai", a sustinut senatorul PUR Sabin Cutas. In cele din urma s-a decis ca proiectul sa fi dezbatut luni de plen. (Aniela Nine)

    Vizita - Iuscenko vine azi in Romania

    Presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko, va efectua astazi o vizita oficiala la Bucuresti, la invitatia omologului sau, Traian Basescu. Dupa discutiile cu Basescu, Iuscenko va avea o intrevedere cu presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, va rosti un discurs in plenul Camerelor reunite ale Parlamentului si va depune o coroana de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut. Vizita lui Viktor Iuscenko este prima efectuata de un sef de stat strain in Romania, de la inceputul mandatului lui Traian Basescu.

    Proiect - Legea calului, la Camera

    Sase deputati au depus la conducerea Camerei "Legea calului" prin care se propune infiintarea "Autoritatii Hipice Nationale". Potrivit initiatorilor, "calul prin industria hipica poate deveni un exemplu de oportunitate economica creand circa 30.000 locuri de munca" si putand aduce beneficii de circa un miliard de dolari anual. Proiectul stabileste amenzi cuprinse intre 20.000.000 lei si 50.000.000 lei pentru folosirea la monta a armasarilor neautorizati. (Carmen Vintila)
    ×
    Subiecte în articol: politic