x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

19 Apr 2005   •   00:00

  • 20 aprilie 2005
  • Autoritate - Audit pentru fonduri UE

    Deputatii au adoptat ieri completarile la proiectul de lege privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi. Potrivit actului normativ, pentru ca Romania sa-si poata indeplini unele obligatii ce-i revin in procesul de integrare europeana, pe langa Curtea de Conturi se va infiinta Autoritatea de Audit care se va ocupa de fondurile acordate Romaniei de UE prin programele ISPA si SAPARD, cat si de fondurile ce vor fi acordate in perioada postaderare. Auditul va fi un organism fara personalitate juridica, independent de Curtea de Conturi, care va asigura verificarile si auditul extern asupra fondurilor de care va beneficia Romania incepand cu anul 2007. (Carmen Vintila)

    PSD - Iliescu are contracandidati

    Ion Iliescu va avea doi contracandidati in cursa pentru sefia PSD: senatorul Serban Nicolae si, surpriza, primarul comunei dambovitene Niculesti, Dorinel Soare. "Candidatura mea nu este una de adversitate. Am decis sa atac functia de presedinte stiind ca nu creez dusmanie", ne-a declarat Nicolae. Intrebat ce sanse are in fata lui Iliescu, senatorul a spus ca nu s-a gandit la acest aspect si ca evaluarea pe care a facut-o s-a referit la "ce sanse are PSD sa iasa mai bine cu aceasta candidatura", intrucat ideea ca Iliescu si Nastase "sunt singurii candidati pe functiile lor creeaza o imagine de inaccesibilitate la varf". In cursul zilei de astazi este asteptata si decizia lui Mircea Geoana daca va candida la postul de presedinte al PSD. (Lavinia Dimancea)

    Senat - Aviz favorabil pentru Catedrala

    Senatorii din Comisiile juridica si pentru cultura au avizat ieri favorabil proiectul de lege referitor la amplasarea Catedralei Mantuirii Neamului. In urma unei solicitari venite de la Statul Major General si cu acordul Patriarhiei Romane, s-a decis translatarea amplasamentului pentru constructia catedralei cu 100 m spre sud, pentru a nu periclita anumite obiective militare cu caracter strategic situate in subteran. Terenul ramas astfel liber, in urma translatarii prevazute in proiect, va intra tot in proprietatea Patriarhiei Romane, insa pe el nu va fi construit nimic.

    PPRM - Meir, parat la sefii Camerei

    Vicepresedintele PPRM, Lucian Bolcas, a informat ieri Biroul Permanent ca a primit o serie de sesizari conform carora fostul membru al partidului deputatul Nati Meir detine functii de conducere la doua societati comerciale din Israel si Cipru, care il fac incompatibil cu calitatea de deputat. Bolcas a solicitat Biroului sa dispuna trimiterea acestei situatii Comisiei Juridice, urmand ca aceasta sa verifice daca Meir se afla in situatie de incompatibilitate sau nu. Intrebat daca Meir mai detine in prezent aceste functii, Bolcas a raspuns ca nu intra in competenta partidului sa faca asemenea cercetari. (Carmen Vintila)
    ×
    Subiecte în articol: politic