x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

18 Apr 2005   •   00:00


  • 19 aprilie 2005
  • D.A. Covasna - Suparare din cauza unor sefi

    Liderul PD Covasna, Gheorghe Baciu, a declarat ieri ca liderii locali ai Aliantei D.A. cauta solutii pentru indepartarea unor directori de institutii descentralizate, care refuza sa-si inainteze demisiile, informeaza Mediafax. Baciu a spus ca "incapatanarea" acestor directori se datoreaza "unei comenzi politice venite din partea PSD". "Au fost chemati de subprefect si prefect la discutii si, fara a se face presiuni asupra lor, li s-a explicat foarte clar situatia existenta, dar se pare ca nu vor sa plece", a explicat Baciu.

    Cerere PPRM - Date precise despre aderare

    PPRM a cerut ieri Guvernului sa ofere opiniei publice informatii precise referitoare la conditiile aderarii la UE, invocand anumite reduceri pe care Uniunea le-ar fi operat in bugetul pentru aderare. "In conditiile in care Romania trebuie sa faca investitii masive pentru a respecta termenii aderarii, lipsa finantarilor europene va trebui acoperita din bugetul national", sustine PPRM intr-un comunicat de presa in care se subliniaza ca romanii trebuie sa fie corect informati asupra pretului pe care-l vor plati pentru integrare.

    PNA - Amarie a scris deputatilor

    Procurorul general al PNA, Ioan Amarie, a informat printr-o scrisoare Camera Deputatilor despre declansarea cercetarii penale impotriva presedintelui CNVM, Gabriela Anghelache. Aceasta problema sa fie discutata in sedinta Birourilor permanente reunite de astazi, a anuntat purtatorul de cuvant Titu Gheorghiof. Conducerea Camerei Deputatilor si-a mentinut punctul de vedere exprimat anterior, conform caruia PNA era obligat sa informeze Parlamentul inainte de declansarea urmaririi penale a presedintelui CNVM, conform prevederilor Legii 514/2002, a spus Gheorghiof.

    Proiect - Amenzi pentru ciupercarii ilegali

    Cinci deputati UDMR si unul de la PSD au depus la Camera o propunere legislativa potrivit careia comercializarea, prelucrarea, precum si utilizarea in alimentatia publica a ciupercilor cultivate fara detinerea unui certificat de producator se sanctioneaza cu amenda de la 15.000.000 lei la 20.000.000 lei. Comercializarea ciupercilor fara verificarea unui specialist se va amenda cu sume cuprinse intre 20.000.000 lei si 40.000.000 lei. (Carmen Vintila)

    Denominare - Preschimbare cu termen nelimitat

    Deputatii au stabilit ieri, prin aprobarea unui proiect de modificare a Legii 348/2000 privind denominarea monedei nationale, ca institutiile publice si cele de credit vor putea intocmi situatiile financiare valabile dupa 1 iulie numai in moneda noua. Proiectul de lege introduce si un termen nelimitat in locul celui de trei ani prevazut initial pentru preschimbarea monedei nationale.

    Averi demnitari - Avioane si trenuri in declaratii

    Proiectul de lege privind modificarea formularelor pentru declaratiile de avere si de interese a intrat ieri in dezbaterea plenului Senatului. La capatul a doua ore de discutii, senatorii au decis ca demnitarii vor trebui sa specifice in declaratia de avere, la capitolul bunuri mobile, si daca au in proprietate avioane, elicoptere, vapoare sau trenuri. Plenul a mai adoptat si eliminarea declararii valorii de impozitare in cazul terenurilor detinute si a valorii impozabile pentru cladiri. Discutiile la proiectul de lege vor continua in sedinta de maine. (Aniela Nine)

    Interpelari - Premierul, in Parlament

    Primul-ministru Calin Popescu Tariceanu a fost prezent ieri in premiera la Parlament pentru a raspunde interpelarilor deputatilor. Dupa ce i-a raspuns deputatului PPRM Lucian Bolcas, care reprosa Executivului ca ignora Parlamentul, Tariceanu a plecat la Cotroceni pentru a participa la sedinta celulei de criza infiintata special pentru ziaristii rapiti in Irak. Premierul a precizat ca nu sunt detalii noi in acest caz si ca participa regulat la aceste reuniri ale celulei in functie de timpul pe care il are si "de lucrurile care se discuta". (Carmen Vintila)

    Camera - Sedinta suspendata

    Sedinta Camerei Deputatilor a fost suspendata ieri inainte de incheierea programului de lucru, dupa ce secretarul Camerei, Titu Gheorghiof (PNL), a anuntat ca renunta sa ii mai tina locul secretarului Victor Ponta (PSD), transmite Mediafax. Observand ca din prezidiu lipseste un secretar, deputatul PSD Constantin Nita i-a atentionat in acest sens pe parlamentarii Puterii, Gheorghiof, care parasise pentru scurt timp prezidiul Camerei, l-a informat insa pe Nita ca secretarul care lipseste este membru al grupului PSD, fiind vorba de Victor Ponta, care "este prins in alegerile" interne ale partidului.
    ×
    Subiecte în articol: politic