x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Structura noului Guven: PSD-9 ministere, UDMR-3, PNL-8

Structura noului Guven: PSD-9 ministere, UDMR-3, PNL-8

22 Noi 2021   •   11:42
Structura noului Guven: PSD-9 ministere, UDMR-3, PNL-8

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a anunțat, luni, structura noului Guvern. Astfel, PSD va deține nouă ministere și postul de secretar general, UDMR își păstrează cele trei ministere, ia PNL va avea 8 ministere.

Purtătorul de cuvânt al social-democraților, Radu Oprea, anunță că liderii PSD au votat pentru ca primul premier să fie propus de PNL, respectiv Nicolae Ciucă.

Potrivit lui Radu Oprea, PSD va avea Ministerul Finanțelor, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Economiei, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului și Familiei și funcția asimilată ca ministru de secretar general.

UDMR își păstrează cele trei ministere pe care le-a avut: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Sportului.

PNL va avea Ministerul Justiției, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerul Energiei, Ministerul Educației, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerul pentu IMM-uri și Turism.

„Aceasta este structura Guvenului care a fost votată de către colegii din Consiliul Politic Național”, a spus Radu Oprea.

„S-a votat structura propusă pentru un nou guvern. Pachetul social e cel mai important pentru PSD. Îl cunoașteți, cuprinde toate acele măsuri legate de creșterea pensiilor, alocațiilor și salariului minim. E mai important acest pachet chiar decât funcția de premier. Criza politică trebuie să înceteze. Este nevoie de o rectificare, astfel încât salariile din sănătate să fie plătite la timp, motiv pentru care joi e nevoie de un guvern, pentru ca lucrurile să meragă înainte. Sunt 9 ministere la PSD și o funcție de ministru pentru Secretariatul General al Guverului. Avem Ministerul de Finanțe, Apărare, Economie, Transporturi, Agricultură, Sănătate, Ministerul Muncii, cel al Culturii, cel al Tineterului și Familiei și SGG. UDMR își păstreaza cele 3 ministere, Dezvoltare, Mediu și Ministerul Sportului, iar la PNL rămân Ministerul Justiției, Ministerul de Interne, cel de Externe, Investiții, Energie, Educație, Ministerul Cerecetării și ministerul pentru IMM-uri. Aceasta e structura guvernului votată de colegii din Consiliul Politic Național. Pentru a avea garanția că este proiecte sunt implementate, ne-am asigurat că avem instrumentele necesare.

Delegația PSD, compusă din Marcel Ciolacu și secretarul general al partidului, Paul Stănescu, vor merge la Cotroceni cu un program de guvernare comun și o structura comună. Pachetul social pentru PSD e mai important decât premierul. Nu s-a intrat în detalii referitoare la funcții. E nevoie de un guvern funcțional care sa facă față crizei”, a declarat senatorul Radu Oprea. 

Președintele Klaus Iohannis a chemat liderii formațiunilor parlamentare, luni, la consultări pentru formarea noului guvern. Reprezentații PNL, PSD, UDMR și ai minorităților naționale merg împreună.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: structura guvernului guvern