x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Suciu despre posibilitatea ca premierul să fi cerut demisia ministrului Culturii: Nu e o solicitare publică

Dan Suciu despre posibilitatea ca premierul să fi cerut demisia ministrului Culturii: Nu e o solicitare publică

27 Apr 2016   •   16:00
Dan Suciu despre posibilitatea ca premierul să fi cerut demisia ministrului Culturii: Nu e o solicitare publică
Sursa foto: FOTO: Alex Micsik

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, a declarat miercuri că premierul Dacian Cioloş a avut o discuţie cu ministrul Culturii Vlad Alexandrescu pe tema situaţiei de la Opera din Bucureşti inclusiv miercuri, adăugând că nu există o solicitare publică a prim-ministrului legată de demisia lui Alexandrescu.


Întrebat dacă premierul şi Vlad Alexandrescu au avut miercuri o discuţie pe tema situaţiei de la Operă în cursul căreia Cioloş să fi cerut demisia ministrului Culturii, Suciu a replicat: "Nu i-a cerut (demisia - n.r.) şi în consecinţă nu e înaintată. (...) Au existat mai multe discuţii de-a lungul timpului pe acest subiect. Şi astăzi s-a discutat. (...) N-am asistat la discuţii, nu ştiu să vă spun dacă... Dar discuţia... Este evident, a fost o discuţie şi este un subiect urmărit de ministrul Culturii, de vicepremierul Dîncu, de premierul Dacian Cioloş. (...) În momentul în care acest subiect va deveni unul public, evident că vă voi anunţa. (...) Nu este o solicitare publică. Datoria mea este să vă aduc la cunoştinţă solicitările publice. Această solicitare nu este acum manifestată ca atare. Deci, n-are rost să ne învârtim în jurul unui subiect care, oricum ne-am învârti, tot acolo ajungem".

Dan Suciu a adăugat că Guvernul va numi un interimar care să gestioneze situaţia de la Operă.

"Sunt discuţii legate de situaţia de la Operă. Aţi văzut, vicepremierul Dîncu s-a implicat în negocierea acestui conflict, sperăm şi interesul Guvernului este ca artiştii de valoare internaţională să-şi păstreze angajamentul pentru Opera Naţională şi să performeze în continuare, se vor găsi soluţii acolo. E un proces de negociere care continuă. În primă instanţă încercăm şi vom avea, noul Guvern va numi interimar pe cineva să poată semna pentru buna desfăşurare a activităţii în perioada imediat următoare, plata salariilor şi de asemenea (...) s-a discutat cu artiştii pentru începerea şi continuarea performanţelor artistice. (...) Pe termen mediu şi lung se va numi o conducere care va ţine cont şi va urmări să detensioneze situaţiile care s-au simţit în ultima perioadă la Opera Naţională. Este în interesul tuturor ca acolo situaţia să revină la normal, sunt multe subiecte pe care trebuie noua conducere să le ia în discuţie în perioada imediat următoare pentru a detensiona o situaţie veche, care a erupt din păcate în aceste zile", a spus Suciu.

Surse oficiale au declarat miercuri pentru AGERPRES că premierul Dacian Cioloş i-ar fi fi cerut demisia ministrului Culturii Vlad Alexandrescu, pe fondul situaţiei tensionate de la Operă. Aceleaşi surse spun că Alexandrescu îşi va înainta demisia joi. AGERPRES

×