x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu a dezvăluit MOTIVUL RETRAGERII lui Crin Antonescu din cursa prezidenţială

Tăriceanu a dezvăluit MOTIVUL RETRAGERII lui Crin Antonescu din cursa prezidenţială

02 Iun 2014   •   10:44
Tăriceanu a dezvăluit MOTIVUL RETRAGERII lui Crin Antonescu din cursa prezidenţială

Retragerea lui Crin Antonescu de la conducerea PNL şi renunţarea la statutul de candidat pentru Preşedinţie au fost determinate de reproşurile pe care le-a primit în partid pentru greşelile strategice pe care le-a făcut, culminând cu rezultatul 'prost' de la alegerile europarlamentare, consideră preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

'Retragerea este gestul la care a fost forţat de atmosfera din partid, de faptul că a primit reproşuri pentru greşelile strategice pe care le-a făcut, pentru rezultatul prost pe care l-a obţinut la alegerile pentru Parlamentul European, unde s-a angajat la nişte scoruri care nu aveau nicio legătură cu realitatea. Pare mereu că e rupt de realitate şi, în final, toate sondajele de opinie - pe care poţi să le neglijezi o vreme - îţi arată cum stai şi, împreună cu presiunea internă, l-au determinat să demisioneze', a declarat Tăriceanu, luni, la Palatul Parlamentului.

Potrivit preşedintelui Senatului, Crin Antonescu nu ar mai putea reveni în postura de candidat la alegerile prezidenţiale, parcursul politic al acestuia fiind încheiat.

'A fost candidatul USL, dar a scăzut în sondaje permanent. Nu văd care ar putea fi schimbarea de percepţie în rândul cetăţenilor. Percepţia care s-a format şi întârit este aceea a unui om instabil, care trădează. A trădat întâi USL, a ieşit din Guvern, fuge de responsabilitate, acum a luat decizia de a-şi trăda partenerii cu care PNL a fost două decenii şi jumătate alături, adică să treacă de la ALDE la PPE', a adăugat Tăriceanu, potrivit Agerpres.

El recomandă PNL să nu facă o alegere pripită în perioada următoare, în contextul în care se discută despre nominalizarea prim-vicepreşedintelui liberal demisionar, Klaus Iohannis, pentru Cotroceni.

'În PNL, în momente de acest gen, ar fi util să existe o analiză şi pe baza ei o încercare de gândire serioasă, profundă şi nicidecum decizii pripite. Nu ştiu dacă în momentul de faţă PNL nu se pregăteşte să facă o alegere pripită. În ceea ce îl priveşte pe Klaus Iohannis, salut prezenţa lui în partid, dar până la a deveni candidatul PNL la alegerile prezidenţiale e un pas pe care partidul va trebui să-l decidă, dacă consideră că are calităţile necesare. Dar nu numai ce consideră partidul e important, ci ceea ce consideră şi publicul', a completat Tăriceanu.

×