x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Băsescu în funcţia de premier ar reprezenta un PERICOL MORTAL pentru PNL

Tăriceanu: Băsescu în funcţia de premier ar reprezenta un PERICOL MORTAL pentru PNL

22 Mai 2014   •   14:03
Tăriceanu: Băsescu în funcţia de premier ar reprezenta un PERICOL MORTAL pentru PNL
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a avertizat joi, într-o conferinţă de presă, pe liberali că instalarea lui Traian Băsescu în funcţia de premier după terminarea mandatului de preşedinte reprezintă un 'pericol mortal' şi că trebuie creat un larg front anti-Băsescu.

'Băsescu are planuri foarte interesante, după ce îşi încheie mandatul prezidenţial, a anunţat sus şi tare că vrea să ajungă şi prim-ministru. Eu cred că obligaţia noastră, a celor care avem o anumită experienţă politică şi vedem politica altfel, adică vedem politica realizată în jurul unui mare proiect naţional pentru români, nu o politică a conflictului permanent, al dezbinării şi al urii, a răzbunării, aşa cum a promovat-o Băsescu, trebuie să facem în aşa fel încât să constituim încă din acest moment un larg front împotriva lui Băsescu pentru a nu-i permite revenirea după încheierea mandatului în politică, în poziţii de decizie', a declarat Tăriceanu, potrivit Agerpres.

El a adăugat că unificarea dreptei în jurul lui Băsescu ar reprezenta un pericol mortal pentru PNL.

'Acest front anti-Băsescu cred că este unul dintre cele mai puternice lucruri care trebuie realizate în următoarea perioadă: să-l împiedicăm să-şi promoveze candidatul propriu şi servil în funcţia de preşedinte al României şi să-l împiedicăm să-şi realizeze planurile de a ajunge prim-ministru printr-o aşa zisă unificare a dreptei. Unificarea dreptei cu domnul Băsescu prim-ministru ar reprezenta pentru PNL, şi subliniez foarte apăsat acest lucru, un pericol mortal. Pentru că domnul Băsescu nu şi-a abandonat planurile pe care le-a avut în 2005-2006 de a absorbi PNL, de a-l distruge, vă aduceţi aminte acţiunile lui foarte frumos ambalate la vremea respectivă, tot sub sloganul 'haideţi să unim dreapta', dar el avea nevoie de un partid puternic care să-l susţină în funcţia lui prezidenţială', a spus Tăriceanu.

De asemenea, el a ţinut să-i avertizeze pe liberali că trebuie să se ferească de acest pericol şi să aibă grijă deoarece Băsescu ştie să vină cu propuneri atractive.

'Vreau să avertizez pe toţi colegii mei liberali că acesta este pericolul major de care trebuie să se ferească în perioada următoare. Băsescu ştie să fie cuceritor, vine cu propuneri care sunt de multe ori atractive. Trebuie să se gândească foarte mult la ce reprezintă Băsescu, la ce a reprezentat el în politica românească şi cred că moştenirea cea mai de preţ pe care noi la liberali o avem este să ducem mai departe valorile liberalismului în România şi spiritul care a caracterizat PNL de la înfiinţare', a mai spus preşedintele Senatului.

Tăriceanu a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Satu Mare, că acceptă propunerea preşedintelui PNL Satu Mare, Adrian Ştef, de a se înscrie în organizaţia municipală a PNL şi de a redeveni astfel membru al formaţiunii liberale. 'Ideea de a reveni în PNL este ideea la care m-am gândit şi mă frământă de multă vreme. Vă spun sincer că nu stau pe gânduri şi accept', a spus Tăriceanu.

×