x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Cazul în care este implicat Voiculescu este unul controversat, cu multe întrebări fără răspuns

Tăriceanu: Cazul în care este implicat Voiculescu este unul controversat, cu multe întrebări fără răspuns

de Agerpres    |    08 Aug 2014   •   21:23
Tăriceanu: Cazul în care este implicat Voiculescu este unul controversat, cu multe întrebări fără răspuns

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri că dosarul în care este implicat Dan Voiculescu şi la care s-a pronunţat sentinţa vineri este "un caz controversat" în urma căruia rămân încă multe întrebări fără răspuns.

"Am luat astăzi act de sentinţa formulată de către judecătorii Curţii de Apel Bucureşti în cazul în care este implicat şi domnul Dan Voiculescu. În calitate de politician nu mă pot pronunţa pe fondul acestei probleme. Consider însă că orice cetăţean al României trebuie să beneficieze de o împărţire echitabilă a justiţiei. Am avut de a face cu un caz controversat în urma căruia rămân încă multe întrebări fără răspuns. Indiferent cum se numeşte persoana implicată într-un caz, trebuie să beneficieze de aplicarea şi respectarea legii, fără justiţie televizată, fără linşare publică", a afirmat Tăriceanu.

El a adăugat că tot procesul a fost "extrem de public, ceea ce întotdeauna poate să creeze denaturări ale percepţiei".

"Justiţia ar trebui să nu se lase influenţată de presiuni din partea opiniei publice în formularea unei sentinţe. Totodată, justiţia nu are rolul de a da exemple opiniei publice, de a satisface orgolii de orice natură sau de a aduce pacea socială, ci de a oferi oricărui cetăţean dreptate şi tratament egal în faţa legii. Ca om politic, indiferent ce funcţie voi ocupa, voi lupta pentru libertatea presei şi mă voi opune oricăror abuzuri menite să închidă sau să îngrădească instituţiile de presă. Din punctul meu de vedere, este necesară respectarea libertăţii de exprimare şi asigurarea unui cadru lipsit de orice restrângere în care mass-media să îşi desfăşoare activitatea. Jurnaliştii de la Antena 3, afectaţi de urmările acestui caz, trebuie să continue să îşi desfăşoare activitatea cu profesionalism şi responsabilitate, pentru a păstra prestigiul instituţiei şi pentru a transcende peste aceste clipe neplăcute. Voi fi foarte atent la ceea ce urmează şi care vor fi consecinţele acestui proces", a mai menţionat Tăriceanu.

Omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). 

×