x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Demisia lui Iohannis - o recunoaştere implicită a unui eşec

Tăriceanu: Demisia lui Iohannis - o recunoaştere implicită a unui eşec

de Agerpres    |    27 Mai 2014   •   17:53
Tăriceanu: Demisia lui Iohannis - o recunoaştere implicită a unui eşec

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că demisia prim-vicepreşedintelui liberal Klaus Iohannis este "o recunoaştere implicită a unui eşec".

Tăriceanu susţine că demisia lui Iohannis din conducerea liberală trebuie analizată în contextul rezultatelor obţinute de PNL la alegerile europarlamentare.

"Dincolo de demisia de care spuneaţi, e important ca azi PNL să facă analiza lucidă şi să încerce să asculte în final glasul electoratului, pentru că, aşa cum arată rezultatele, e vorba de o sancţiune severă pentru o serie de decizii greşite luate în ultimul an şi jumătate, decizii succesive. (...) Este o recunoaştere implicită a unui eşec, este o recunoaştere până la urmă a unei alegeri la care a fost parte (Klaus Iohannis - n.r), a conducerii PNL-ului, din care face parte. (...) Cei care au greşit să recunoască acest lucru şi să se dea la o parte", a spus Călin Popescu Tăriceanu, luni, la Parlament.

''Găsirea altor explicaţii este o greşeală care nu va putea în niciun fel să amorseze rezultatul alegerilor de ieri. Să se dea la o parte, pentru că sancţiunea cea mai usturătoare a venit din partea cetăţenilor'', a mai spus Tăriceanu.

El s-a referit şi la convocarea unui viitor Congres al PNL, însă a susţinut că, deşi este nevoie de un astfel de pas pentru liberali, "graba strică treaba".

"Sigur că e nevoie de un Congres, dar nu ştiu dacă un congres rapid, ci este nevoie de altceva, să se treacă de la modalitatea în care a fost condus PNL-ul în ultimii ani, la o modalitate de conducere democratică. Va trebui făcută întâi o consultare care să meargă până la baza partidului, care să meargă până la membrii simpli, a militanţilor, a celor care au funcţii în administraţia locală. Fără să ascultăm ce vor oamenii, ce simt din teritoriu, de la firul ierbii, cum se spune, riscăm să facem un Congres degeaba", a mai afirmat Tăriceanu.

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu klaus iohannis