x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu despre Dragnea: Nu suntem din aceeaşi mamă, dar pe chestiunile politice vorbim aceeaşi limbă

Tăriceanu despre Dragnea: Nu suntem din aceeaşi mamă, dar pe chestiunile politice vorbim aceeaşi limbă

16 Sep 2016   •   00:21
Tăriceanu despre Dragnea: Nu suntem din aceeaşi mamă, dar pe chestiunile politice vorbim aceeaşi limbă

Preşedintele Senatului, copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că pe temele politice de importanţă vorbeşte 'aceeaşi limbă' cu liderul PSD, Liviu Dragnea, chiar dacă nu sunt "din aceeaşi mamă".

"Pe chestiunile mari politice pot să vorbesc şi vorbim aceeaşi limbă, domnul Dragnea şi cu mine. Dar, în acelaşi timp, spun că există diferenţe şi or să existe diferenţe pentru că noi suntem liberali şi PSD este partid social-democrat. Nu suntem din aceeaşi mamă, o să avem în continuare diferenţe, abordări diferite, cum e şi firesc. În această situaţie, partidele dacă vor să conlucreze, să zicem că vrem să facem o coaliţie de guvernare împreună, se pun la masă cu programele respective şi negociază, negocierea trebuind să ducă la o soluţie care se numeşte de compromis, adică cedează şi unii şi alţii şi fără ca să le afecteze nucleul valorilor, principiilor, proiectelor de identitate", a declarat Tăriceanu, joi seară, la Antena 3.

Întrebat dacă se consideră mai apropiat în gândire cu Liviu Dragnea sau cu Victor Ponta, Tăriceanu a evitat să ofere un răspuns clar, precizând că, în opinia sa, ar fi o eroare să ţină cont doar de "chestiuni de ordin personal" şi nu şi de interesele ALDE şi PSD.

"Eu sunt liberal, ei sunt social-democraţi. Vă pot spune altfel, am avut o relaţie de colaborare foarte bună cu Victor Ponta cât a fost prim-ministru şi preşedinte PSD, am acum o relaţie foarte bună de comunicare şi de încredere cu Liviu Dragnea. În fond, dacă noi ne-am ghida exclusiv numai după chestiuni de ordin personal, cred că am face o greşeală. Sunt interese şi politice de care trebuie să ţinem cont, avem interesul să ne promovăm partidele", a mai spus Tăriceanu. www.agerpres.ro

×