x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu despre legea salarizării unitare: Anvelopa de creştere salarială este limitată să poată fi suportată de buget

Tăriceanu despre legea salarizării unitare: Anvelopa de creştere salarială este limitată să poată fi suportată de buget

06 Apr 2017   •   22:41
Tăriceanu despre legea salarizării unitare: Anvelopa de creştere salarială este limitată să poată fi suportată de buget

Proiectul legii salarizării unitare a fost discutat în "cheia" în care anvelopa de creştere salarială pentru următorii ani până la finele anului 2020 să fie limitată, în aşa fel încât să poată fi suportată de buget, a declarat, joi, copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu.

"Proiectul a fost elaborat la Guvern de Ministerul Muncii, dar în strânsă consultare cu Ministerul de Finanţe şi Ministerul Economiei. Această anvelopă de creştere salarială pentru următorii ani până la finele anului 2020 este limitată, în aşa fel încât să poată să fie suportată de bugetul care va creşte şi care are în spate creşterea economică. Deci, aceasta a fost cheia în care s-a discutat proiectul de lege. Nu putem să ne permitem majorări salariale şi mai mari, pe care mulţi dintre bugetari şi le-ar dori. Avem anumite limitări", a afirmat Tăriceanu, la România Tv, întrebat dacă legea afectează bugetul.

El a adăugat că nu vor fi majorate toate salariile cu 50%, vor fi anumite categorii care vor avea creşteri substanţiale, dar creşterile sunt prevăzute până în 2020. "Nu se vor face majorări dintr-o dată de 50% şi nu la toate categoriile. Unele categorii vor avea majorări mai mici, în aşa fel încât să ne înscriem într-o anvelopă salarială de 32 de miliarde de lei, dar pe următorii 4 ani", a explicat Tăriceanu.

Liderul ALDE a menţionat că discuţia din şedinţa Coaliţiei de guvernare pe marginea legii salarizării unitare a fost "îndelungă şi în detaliu".

Potrivit lui Tăriceanu, legea "dă un orizont rezonabil de timp în care să fie remediate toată dereglările care s-au produs în ultimii an în domeniul salarizării".

"Astăzi asistăm la situaţii absolut inacceptabile în care într-o instituţie publică unii dintre angajaţi au salarii mai mari decât conducătorii instituţiei. Sunt consilieri de miniştri sau directori generali în ministere care au salarii mai mari decât miniştrii. La nivelul administraţiei locale sunt funcţionari în primării care au salarii mai mari decât primarul. (...) Pe de altă parte, sunt prevăzute nişte majorări salariale foarte importante în sectoare cheie, cum ar fi sănătatea", a spus Tăriceanu.

Proiectul legii salarizării unitare, care a fost discutat de către reprezentanţii PSD şi ALDE la Sinaia, în două şedinţe maraton, a fost semnat joi seară şi totodată asumat politic de liderii Coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Călin Popescu-Tăriceanu