x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: După alegeri, trebuie făcute coaliţii între partide pentru guvernarea locală

Tăriceanu: După alegeri, trebuie făcute coaliţii între partide pentru guvernarea locală

01 Iun 2016   •   17:24
Tăriceanu: După alegeri, trebuie făcute coaliţii între partide pentru guvernarea locală

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, miercuri, la Timişoara, că nicio formaţiune politică nu va obţine o majoritate absolută în consiliile locale sau judeţene şi de aceea, după alegeri, trebuie făcute coaliţii între partide pentru guvernarea locală. 

''Mi-e greu să anticipez că un singur partid va obţine majoritatea absolută în consiliul judeţean sau municipal. Pentru guvernarea locală, după alegeri, vor trebui făcute coaliţii între partidele care vor fi reprezentate la nivelul consiliilor locale şi judeţene. Vom analiza rezultatele săptămâna viitoare şi în funcţie de acestea vom vedea ce putem face şi cu cine ne vom alia'', a declarat, într-o conferinţă de presă, Călin Popescu Tăriceanu. 

Liderul ALDE a spus că este solicitat "intens" de către PNL, din "interes politic", susţinând totodată că PNL are o "serioasă problemă" de raportare la problemele cu care se confruntă societatea. 

''Există în momentul de faţă solicitări foarte intense din partea PNL, primesc telefoane de la persoane cu care nu am mai vorbit de ani de zile şi nu-mi face nicio plăcere, pentru că ştiu că ele sunt numai din interes politic, ca să-şi salveze poziţiile şi nu din alte motive. Sunt de părere că PNL are o serioasă problemă de raportare la problemele cu care se confruntă societatea românească de astăzi, are serioase probleme de ceea ce înseamnă statul de drept în România şi funcţionarea corectă a Justiţiei, şi dacă aceste lucruri vor continua împreună cu atitudinile de jos nivel ale conducerii PNL, mi-e teamă că nu o să putem sta foarte uşor la aceeaşi masă şi să discutăm despre guvernare locală'', a conchis Tăriceanu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu