x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu, la război cu „cretinii” şi „demenţii”

Tăriceanu, la război cu „cretinii” şi „demenţii”

de Adrian Ilie    |    30 Aug 2018   •   19:00
Tăriceanu, la război cu „cretinii” şi „demenţii”

Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat că ALDE se află într-o situaţie de război cu adversarii politici, situaţie generată de faptul că aceştia au recurs la mijloace nelegale şi imorale. În consecinţă, coaliţia trebuie să recurgă la mijloace pe care nu şi-ar fi dorit să le utilizeze până când „scena se curăţă de cretini şi demenţi”.

Deşi nu a făcut nominalizări, liderul ALDE s-a referit la liderii Opoziţiei. „În momentul în care Opoziţia consideră că trebuie să facă plângere penală pentru înaltă trădare împotriva primului ministru, şi înregistrăm o premieră absolută în lumea democratică, nu numai europeană, cred că şi în alte ţări... atunci ne dăm seama că trebuie, până scena se curăţă de cretini şi de demenţi, trebuie să luptăm cu armele pe care, din păcate, nu aş fi vrut să le folosim, dar trebuie să le folosim”, a declarat Tăriceanu, la lucrările şcolii de vară a Organizaţiei de Femei a ALDE. Acuzaţiile lui Tăriceanu nu se referă doar la mijloace atipice pentru disputele politice, ci şi la implicarea în aceste dispute a unor instituţii care, teoretic, ar trebui să stea deoparte. „Constatăm că se folosesc armele nedemocratice, adică eliminarea adversarului, eliminarea fizică a adversarului, trimiterea lui la închisoare, instrumentele paralele de putere, de luare a deciziilor ş.a.m.d., care nu pot fi acceptate. Dar numai că, la acest comportament, dacă noi o să rămânem să spunem 'ştiţi, noi nu putem să facem decât strict ceea ce făceam când era odată consensul', atunci vă spun că sigur o să fim înfrânţi şi probabil că ne-am merita înfrângerea”, a afirmat preşedintele Senatului. În opinia sa, România se află în situaţia în care unele instituţii au uzurpat atribuţiile altora, ducând la apariţia unui stat paralel, necontrolabil pe cale electorală. „În România sunt structuri paralele de putere care au acaparat puterea, care au luat decizii de eliminare a adversarilor politici prin mijloace nelegale, nedemocratice, neconstituţionale. Şi atunci vreau să vă spun ceva: Suntem într-o situaţie normală? Nu. Suntem dincolo de faptul de a fi într-o situaţie extrem de gravă, de încălcare a Constituţiei şi a legilor. Suntem într-o situaţie de război. Suntem într-o situaţie de război cu adversarii noştri politici care au folosit toate mijloacele, nelegal şi imorale în lupta politică”, a conchis liderul ALDE, nu înainte de a le cere militanţilor partidului implicare totală în campaniile electorale care urmează în anul 2019, pentru alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale.

Tăriceanu a cerut rechemarea în ţară a ambasadorului român la Washington, George Maior, pe care l-a acuzat că s-a implicat în jocurile politice din Statele Unite, prin evaluările diametral opuse ale scrisorilor trimise de către John McCain şi Rudolph Giuliani, primul un adversar al preşedintelui Trump, celălalt un susţinător al acestui.

×
Subiecte în articol: Călin Popescu-Tăriceanu