x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Problema bebeluşilor de la 'Marie Curie' ar putea să fie ridicată în Senat la întâlnirea cu Cioloş

Tăriceanu: Problema bebeluşilor de la 'Marie Curie' ar putea să fie ridicată în Senat la întâlnirea cu Cioloş

17 Feb 2016   •   10:31
Tăriceanu: Problema bebeluşilor de la 'Marie Curie' ar putea să fie ridicată în Senat la întâlnirea cu Cioloş

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, nu a exclus posibilitatea ca problema copiilor cu sindrom hemolitic-uremic de la Spitalul ''Marie Curie'' să fie abordată miercuri, la întâlnirea cu premierul Dacian Cioloş, el afirmând că există o îngrijorare în ceea ce priveşte lipsa de acţiune coordonată la nivelul Ministerului Sănătăţii.

"Subiectul pentru care vine (premierul Dacian Cioloş - n.r.) în Senat este cunoscut. Sigur că în dezbaterile care au loc parlamentarii nu au niciun fel de limitare, mă refer la subiecte, dar subiectul pentru care a fost invitat este cu totul altul. Acest lucru nu înseamnă că nu există o preocupare, o îngrijorare din partea colegilor noştri faţă de, cel puţin în prima fază, lipsa de acţiune coordonată la nivelul Ministerului Sănătăţii pe care cu toţii am observat-o şi pe care o deplângem. Aşadar, ar fi posibil să fie ridicată şi această problemă", a spus Tăriceanu, întrebat dacă senatorii vor aborda şi problema bebeluşilor cu sindrom hemolitic-uremic de la 'Marie Curie', la întâlnirea cu Cioloş.

Senatul a decis, marţi, la propunerea lui Călin Popescu-Tăriceanu, să îi solicite premierului Dacian Cioloş să vină, miercuri, în plen, ca să explice acţiunea instituţiilor din subordinea Guvernului la adresa televiziunilor trustului Intact.

Premierul Dacian Cioloş a confirmat că va merge miercuri, în plenul Senatului, dar a precizat că nici el, şi nici ministrul de Finanţe nu au fost întrebaţi de ANAF privind cazul Antenelor şi că, în acest context, nu are ce explicaţii să dea pentru deciziile pe care le ia un responsabil al unei agenţii "care e în subordinea Guvernului, dar care nu trebuie să ceară aprobarea Executivului pentru anumite decizii". AGERPRES

×