x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Taxa auto, rediscutată de Executiv.

Taxa auto, rediscutată de Executiv.

de Iulia Barbu    |    24 Mai 2011   •   21:00

Guvernul a amanat o decizie in privinta taxei auto, stabilind ca aceasta sa fie luata dupa o analiza de impact si pe baza unor discutii care urmeaza sa aiba loc in cadrul coalitiei, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale, la finalul sedintei de miercuri a Executivului. Potrivit acestora, Guvernul doreste ca studiul de impact sa indice numarul masinilor inregistrate in tara dupa introducerea taxei, cati bani a incasat statul din taxa de inmatriculare si cate masini uzate au fost casate.

"Este o problema politica pana la urma, iar decizia trebuie luata in coalitie, dar numai dupa ce va fi efectuata o analiza serioasa de impact", au aratat sursele.

La finalul sedintei de guvern, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat ca "ordonanta sau legea" de modificare a taxei auto va fi adoptata de Executiv saptamana viitoare si ca propunerea sa este aplicarea unei taxe auto care sa fie perceputa la prima vanzare a masinilor intrate in tara inainte de 1 ianuarie 2007, data de introducere a taxei de inmatriculare auto, cu o reducere a cuantumului taxei cuprinsa intre 20-30%.Reducerea taxei va fi aplicata pentru toate masinile, astfel incat sa fie evitata o noua discriminare, a aratat ministrul.

El a argumentat necesitatea taxei auto prin faptul ca, anul trecut, au fost cumparate 110.000 masini noi si inmatriculate in tara 230.000 autovehicule second-hand, dintre care 30% inregistrate inainte de 1995. In primele patru luni ale acestui an, ponderea acestor masini foarte vechi in totalul autovehiculelor second-hand inmatriculate se ridica deja la 9,8%, potrivit ministrului.

×