x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică SCANDAL URIAŞ! Cum s-au vândut locurile de europarlamentar la Partidul lui Udrea? Lui Baconschi i s-au cerut 100.000 de euro pentru locul 3 pe lista. Cât au dat Preda şi Siegfried?

SCANDAL URIAŞ! Cum s-au vândut locurile de europarlamentar la Partidul lui Udrea? Lui Baconschi i s-au cerut 100.000 de euro pentru locul 3 pe lista. Cât au dat Preda şi Siegfried?

08 Iul 2014   •   18:13
SCANDAL URIAŞ! Cum s-au vândut locurile de europarlamentar la Partidul lui Udrea? Lui Baconschi i s-au cerut 100.000 de euro pentru locul 3 pe lista. Cât au dat Preda şi Siegfried?
Sursa foto: SCANDAL URIAŞ! Cum s-au vândut locurile de europarlamentar la Partidul lui Udrea? Lui Baconschi i s-au cerut 100.000 de euro pentru locul 3 pe lista. Cât au dat Preda şi Siegfried?

Teodor Baconschi, fostul ministru de Externe şi fost membru în PMP, partidul Elenei Udrea, a făcut precizări uluitoare privind modul în care s-a stabilit lista candidaţilor pentru alegerile europarlamentare din acest an. Baconschi spune că i-au fost ceruţi 100.000 de euro pentru un loc eligibil, mai exact a treia poziţie pe lista, după Cristian Preda şi Siegfried Mureşan. Astfel, se naşte întrebarea, dacă lui Baconschi i s-au cerut 100.000 de euro pentru locul 3 pe listă, cât au dat Cristian Preda şi Siegfried Mureşan?

 "Mi-am dorit să câştig un mandat de eurodeputat, fiind convins că experienţa şi CV-ul meu m-ar ajuta să reprezint eficient şi onorabil România. Nu a fost să fie: plasat pe locul trei (pentru că primele două locuri au fost practic rezervate prin dictat), am ratat şi acest obiectiv. Dar nu am abandonat lupta ! Am candidat pe un post de vicepreşedinte al PMP (adica pe funcţia deţinută din august 2013) dar nici aici n-a mers: a câştigat dl Vlaston, adus de mine, cu mari rugaminţi, la PMP sector 1, care a fost sunat la telefon de dna Udrea pentru a candida (desi 90 % dintre participanţii la congres nu ştiau cine e). (...) În acest rezumat nu intră mii de detalii: lovituri interne, nedreptăţi, abuzuri, umilinţe. Nu intră nici tensiunile din PMP, dupa ce Florin Popescu ieşise - la un prim scrutin intern - cap de listă, sau pentru cei 100. 000 de euro care mi-au fost ceruţi, cu scandaluri şi insulte, pentru a fi "tolerat" pe locul 3 (considerat eligibil): evident, nu aveam de unde să "scot" o asemenea sumă...", a scris Banconschi pe Facebook.

Papahagi a demisionat şi el din PMP. : "Udrea, un produs periculos al noii generaţii de politicieni"

Adrian Papahagi a demisionat din Partidul Mişcarea Populară (PMP) şi spune că preşedintele formaţiunii, Elena Udrea, este un produs periculos al noii generaţii de politicieni.

"Îmi pare rău de fiecare clipă, fiecare efort, fiecare naivitate îngropate în proiectul PMP, confiscat de Elena Udrea. O consider pe Elena Udrea un produs periculos al noii generaţii de politicieni. (...) Regret nesfârşit eşecul proiectului iniţial al PMP", afirmă Adrian Papahagi într-o postare pe o reţea de socializare.

×